<< 2024 Május >>
0102030405

- EGY KÜLÖNLEGES VASÁRNAP, MEL...
- FERENC PÁPA ÜZENETE A TÖMEGT...
- PÁZMÁNY SZABADEGYETEM JÁK ? ...
- GYEREKMAROSI ÖNKÉNTES TOBORZ...

Az Abonyi Karitászcsoport beszámolója a Nyári napközis táborról
2014. Július 10.

Idén egy hetes táboroztatásra nyílt lehetőségünk, ezért ezúton is köszönjük a hely biztosítását a Somogyi Imre Általános Iskola Igazgatónőjének (Radák úti iskola) és anyagi hozzájárulást a Római Katolikus Egyházmegyének.

A táborban 39 gyermeknek szerveztünk érdekesebbnél érdekesebb programokat.

Közös játékkal, versenyekkel  kezdtük a hetet, amiben mindenki remekül teljesített, s ezt meg is jutalmaztuk. Eztán megismerkedtek  a ragadozó madarak sajátosságaival, élőben láthatták, milyen gyönyörű madár a sólyom. A védőnők segítségével a helyes táplálkozási szokásokról tanultakat eleveníthették fel játékos formában.

Kedden  kerékpártúrára mentünk a Mészáros Vendéglőbe, ahol a pogácsasütés titkaiba avatott be bennünket a vendéglő szakácsa. A kisült pogácsa lett az aznapi "madárlátta" ajándék. Ebéd után fiúk, lányok egyaránt örömmel  kezdtek hozzá a varráshoz, készültek a szívecskék, virágok, kis hernyók.  Népi játékokkal is ismerkedhettek, és a néptánc alaplépéseit is gyakorolhatták  egy  kedves néptánc oktató segítségével.

Szerdán autóbusszal  kirándultunk  Szolnokra.  Megnéztünk egy bábelőadást,  "Mézes, forró csokiviadal" címűt, majd sétáltunk a Rózsaparkban, a Tisza parton, a Tiszavirág gyaloghídon. A Tiszaligetben újra buszra szálltunk, és kimentünk a Széchenyi városrészbe, a Bagolyvár Vadasparkba. Itt az állatsimogató volt a legkedveltebb, kecskék, nyuszik, lovak, mind-mind sok simogatást kaptak. A nap csúcspontja a Vadasparkhoz tartozó játszótér volt a kalandparkot idéző érdekes játékaival.

Csütörtökön  kilovaskocsiztunk   Nagy Bélusék tanyájára, és az egész délelőttöt lovaglással, íjászattal, bálafogyócskával töltötték a gyerekek.  Úgy láttuk, senki nem hiányolta a számítógépes, vagy telefonos játékokat!! A délután ismét varrással, és kutyabemutatóval telt el. Két nagyon barátságos kutyát hozott el gazdijuk, aki az állatokkal bemutatókra és versenyekre is jár, ahol szép eredményeket érnek el. A gyerekek fegyelmezetten nézték végig a bemutatót. Nagyon tetszett nekik.

Pénteken egy kedves ceglédi rendőrnő vetített oktatófilmet  a közlekedési szabályokkal kapcsolatosan, főleg a kerékpározást  kiemelve. A kerékpározás a nyári szünet egyik szabadidős tevékenysége, nem ártott feleleveníteni a szabályokat. A nap többi részét pancsolással, fürdéssel a strandon töltötték  a gyerekek. Ez  a vidám program méltó lezárása volt a hétnek.

Köszönjük a tábor megrendezéséhez nyújtott segítséget az abonyi Római Katolikus Egyházközségnek, Váci Egyházmegyei Karitásznak, Gáspár Csabának, Kazinczyné Juhász Ildikónak, Halasi Olivérnek, Váczi Józsefnek,  Csizmadia Margitnak, Kengyelné Mariannak, Mészáros Istvánnak, Kovácsné Gulyás Zsuzsának,  a szolnoki Verseghy Könyvtár könyvtárosainak,  Szebeni Csabának, Nagy Bélának, Veres Richárdnak,  Pethőné Évinek, a ceglédi Rendőrkapitányságnak, a Strand Vezetésének és Csáti Gábornénak.