Programnaptár
<< 2024 Szeptember >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Egyházmegyei hírek
- LAKOSSÁGI FÓRUMOT TARTOTTAK ...
- ELHUNYT JELENITS ISTVÁN...
- FERENC PÁPA ÜZENETE AZ ELVÁN...
- AZ ÉDEN VÁR RÁNK ? ÚJ FOTÓKI...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Csoportvezetői találkozók a Váci Egyházmegyei Karitász szervezésében
2024. Május 27.

Az elmúlt időszakban négy alkalommal, három helyszínen találkoztak az önkéntes karitászcsoportok vezetői. A találkozóknak két alkalommal a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpont adott otthont, majd a Balassagyarmati Szentháromság Főplébánia, Szolnokon pedig a Vártemplom Plébánia látta vendégül a találkozókra érkezőket.

A programokra számos településről érkeztek lelkes csoportvezetők. Képviseltette magát: Buják, Karancsság, Nőtincs, Zebegény, Boldog, Kosd, Dunakeszi, Dabas, Vác, Váchartyán, Fót, Sződliget, Vizslás, Érsekvadkert, Terény, Kisecset, Ipolyvece, Debercsény, Patak, Bercel, Drégelypalánk, Szanda, Nagyoroszi, Magyarnándor, Szente, Alsógöd, Felsőgöd, Veresegyház, Úri, Hatvan, Sülysáp, Szob, Zebegény, Dunaharaszti, Vácrátót, Ócsa, Tápiószecső, Vanyarc, Hatvan, Vácrátót, Gödöllő, Kistarcsa, Tiszaföldvár, Tóalmás, Kartal, Zagyvarékas, Abony, Gyál, Újszász, Szolnok település.

Az egybegyűltek az előttük álló napot minden alkalommal közös imával kezdték, majd a csoportvezetők Kovács Gábor igazgató úr prezentációjában tájékoztatást kaptak az idei és az előző év eseményeiről, programjairól. Ezt követte Ujlaki Mónika beszámolója, mely alapján a jelenlévők betekintést nyerhettek a Zöldellő kertek és a Szép Otthonok programjaiba. A találkozások alkalmával többször is szó esett a segítségnyújtás, a közösségépítés fontosságáról, és arról, hogy milyen nagy szükség van a remény, a szeretet eljuttatása mellett arra is, hogy alkalomadtán életvezetési tanácsokkal is ellássák a segélykérőket.

A beszélgetések során az is bebizonyosodott, hogy a különböző településeken élők más-más jellegű, és különböző súlyú problémákkal küzdenek. Sok esetben nem is feltétlenül az anyagi támogatás jelenti a segítséget, hanem a személyes találkozók, az odafigyelés ad erőt az embereknek.

A kisebb csoportokban végzett műhelymunkák során lehetőség nyílt arra is, hogy a csoportvezetők jobban megismerjék egymást, és megosszák egymással tapasztalataikat, és megvitatták, ki honnan merít erőt e nemes feladat folytatásához. Szó esett arról is, milyen lényeges felismerni azt, hogy a csoporton belül kinek mi az erőssége, mivel tud hatékonyabban hozzájárulni a közösség munkájához. Sok hasznos és értékes információ hangzott el azzal kapcsolatban is, milyen az előrelátó, jó szervezés, és kinek mit jelent a jó segítség, és az elköteleződés.

Ezúton is köszönjük a meghívottak aktív részvételét, és a karitász önkéntesek áldozatos, fáradságot nem kímélő, lelkiismeretes munkáját!

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)