Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- EGY KÜLÖNLEGES VASÁRNAP, MEL...
- FERENC PÁPA ÜZENETE A TÖMEGT...
- PÁZMÁNY SZABADEGYETEM JÁK ? ...
- GYEREKMAROSI ÖNKÉNTES TOBORZ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Idén is több száz gyermek és fiatal táborozott a Váci Egyházmegye karitász közösségeinek táboraiban
2023. Szeptember 20.

Több karitász közösség szervezett tábort a nyár elején tervezettnél, így idén is számos helyen táborozhattak a gyerekek a Váci Egyházmegyében. A váci bentlakásos tábort a Váci Egyházmegyei Karitász a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt pályázati forrásából Magyarország Kormánya támogatásával, egyházi és magánadományok segítéségével valósította meg.

Idén nyáron is több karitász közösség szervezett tábort a nyár elején tervezettnél, így idén is számos helyen táborozhattak a gyerekek a Váci Egyházmegyében. Több száz karitász önkéntes,és segítő szervezésében mintegy 600 gyerek, fiatal tölthetett legalább egy hetet olyan közösségben, amire minden gyerek vágyik: baráti társaság, elfogadás, a mindennapi gondok elengedése, felhőtlen öröm olyan felnőttek közt, akik ezekben a napokban egyedül rájuk figyelnek, hogy megkaphassák azt, amire csak szükségük van egy igazi nyaraláshoz. Mi felnőttek is számos ajándék élmény kaptunk. Láthattuk, megtapasztaltuk, milyen fontos nem csak a kisiskolás, de a nagyobb kamaszoknak is ez a közösség. Sokan sírva indultak haza, mert még szívesen maradtak volna kis barátaikkal, míg mások, akik a korábbi években táborozóként vehettek részt, immár önkéntesként kísérték kisebb társaikat, így osztották meg azt a szeretetet, amivel a korábbi években feltöltődtek.

Minden gyereket várunk jövőre is, ahogy a karitász szolgálatot hatalmas alázattal végző önkénteseinket, segítőinket. Köszönjük minden támogatónknak, a plébániák közösségeinek, a táborban részt vevő atyáknak, és elsősorban a Karitász önkénteseinek azt a sok szeretetet, amit a gyermekek kaptak tőlik.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)