Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- JÖVŐÁLLÓ HIVATÁSOK, SZEMÉLYR...
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...
- AZ ISTEN SOKKAL JOBB, MINT A...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Megalakulásának 10. jubileumát ünnepelte a Kartali Szent Erzsébet Karitászcsoport
2022. Október 8.

A Kartali Szent Erzsébet Karitászcsoport tagjai Magyarok Nagyasszonya ünnepén - 2022. október 08-án hálaadó szentmisével, közös ebéddel és közösségi együttléttel emlékeztek meg az eddig eltelt 10 évről.

Az ünnepi alkalomra meghívták a környékbeli karitászcsoportokat – Turáról, Valkóról, Bagról és Vanyarcról is; valamint a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársait.

A szentmisét Tamási József nyugalmazott címzetes apát – Kartal előző plébánosa, mutatta be, aki 10 évvel ezelőtt elindította és segítette a karitászcsoport szolgálatát. A szentmisén koncelebrált még Karácsondi Mihály atya és Görbe József atya is. A liturgián a Szent Erzsébet Madárkái énekkar éneke emelte az ünnep fényét.
A szentmise keretében tettek fogadalmat a karitászcsoport tagjai arra, hogy folytatják a szegények szolgálatát, majd a Karitászcsoport vezetőjét - Pethő Józsefné Marikát az első kartali karitásztáborban résztvevő gyermekek köszöntötték.

A szentmisét követő ünnepi ebéd után Klamár Zoltán tartott előadást Szent Alajosról, kinek tiszteletére Tamási József atya  a Covid járvány idején szobrot  állíttatott a sekrestye melletti kertben.

Ezután az egyik ifi karitászos - Varga Máté - által összeállított zenés, fényképes beszámolót nézhettek meg a résztvevők a Kartali Karitász elmúlt 10 évéről.
Az ünneplés a délután további részében a Mindenki Parkjában folytatódott.
A meghívott környékbeli karitászcsoportok köszöntötték a jubiláló karitászcsoportot. Emléklapot kaptak az alapítók és a 10 éve szolgáló tagok, de nem felejtkeztek el a karitászcsoport többi önkénteséről sem. A váci karitászközpont munkatársai az önkénteseknek átadott emléklapokkal és egy tortával járultak hozzá a jubileumi ünnep jó hangulatához.
Záróeseményként délután 3 órától a Szent Erzsébet kertben Tamási József atya - mozgásban való nehézségei ellenére - keresztutat tartott, végigjárva és elmélkedve a keresztút állomásait együtt imádkozott híveivel.
A karitászcsoport tagjai ezúton is mindenkinek köszönik, aki együtt ünnepelt velük és hálásak a 10 év alatt megnyilvánuló szeretetért; anyagi, fizikai segítségért és nem utolsó sorban a sok imáért.
Szükségük van a jövőben is ezekre, hogy a következő 10 évben is önzetlenül tudják szolgálni a rászorulókat és a falu közösségét.
Mottójuk továbbra is: Segítsen, hogy segíhessünk!
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)