Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- EURÓPAI KOLPING KONFERENCIA ...
- FERENC PÁPA A MAGYAR ZARÁNDO...
- A REMÉNYBEN JÉZUSSAL TALÁLKO...
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Határtalan élmények - Végéhez érkezett a Váci Egyházmegyei Karitász gyermektábora
2022. Július 2.

A Váci Egyházmegyei Karitász első gyermektábora, 2022. június 27-én indult és július 1-ével ért véget. A tábor nyitva állt minden hat és tizenhat év közötti gyermek számára, akiket a Váci Egyházmegye karitász önkéntesei jelöltek az egyházmegye plébániáiról, vagy Ukrajnából menekültek, és az egyházmegyétől kaptak segítséget a háború ideje alatt. Így akiknek nincs lehetőségük arra, hogy más táborokba eljussanak, szerető közösségben találták magukat a Váci Karitász munkatársai, önkéntesei és kortársaik körében. Összesen 26 gyermek vett részt a táborban, aminek a központja a nagyszerű feltételeket biztosító Szent József Kollégium volt. A kollégium nem csak szállást biztosított, hanem közösségi foglalkozásokon, csapatjátékokban vettek részt, persze, ha éppen nem a Börzsönyt hódították meg a gyerekek, a Dunán egy hajón szelték a habokat, régi könyvekkel ismerkedtek, vagy a püspöki palota ódon falai közt vették körül Marton Zsolt megyéspüspököt, aki beavatta őket mindennapjai életébe, és egyik kedvenc tornagyakorlatát próbálhatták ki a püspök atyával együtt.

A hétfő az ismerkedés jegyében telt, majd a résztvevők elkészítették a lángoló színű piros tábori pólót. Kedden délelőtt a táborozók dr. Kovács György atya kiváló vezetésével a Fehérek Templomát ismerhették meg, valamint megnézhették a Németországból érkezett harangokat, majd Duna parti sétát követően a püspöki palotát és parkot szakértői vezetéssel nézték meg. A palota dísztermében Marton Zsolt püspökkel találkoztak, ahol vidám hangulatban ismerkedtek, játszottak és beszélgettek a gyerekek a püspök atyával. Itt azt is megtudhatták, hogy mivel telik egy napja a megyéspüspöknek, mikor imádkozik, és hogyan tartja karban fizikai állapotát kedvenc sportjával a kerékpározással és a gyaloglással. A délután a kézművességé és a játéké volt. Szerdán a Spinyéri kápolnához zarándokolt a táborozók apraja és nagyja, itt Molys Gábor atya szentmisét mutatott be a kápolnában, amit bográcsebéd követett. A nagy meleg ellenére a délutánt a szabadban töltötték, különféle sorversenyekkel és játékokkal. A nagyobbak hősiesen gyalogosan tértek vissza a szállásra. Csütörtökön Nagymaroson a Dr. Rendessy Annamária fogadta a gyerekeket, ahol a Karitász nagymarosi csoportjának segítségével egy helyismereti akadályversenyen vettek részt. Nagy meglepetés volt, amikor Beer Miklós itt élő emeritus püspök is beinvitálta őket otthonába, így vele is megismerkedhettek a táborozók. A Duna-kanyar látványát nem máshonnan, mint egy hajó fedélzetéről élvezhették a gyerek. A Váci Egyházmegyei Könyvtárban Varga-Kohári Mária könyvtárvezető érdekes kalandozásra invitálta a csoportot, ahol az egyházmegyei szellemi értékeivel ismerkedhettek. A tábor zárásaként a Karolina kápolnában vettek részt szentmisén végül megnézték a felállványozott Székesegyházat. A táborban a barátok megismerésére és a szeretet közös élményeken keresztül való megtapasztalására, valamint az egyházmegye kulturális és természeti értékeinek megismerése kaptak kiváló lehetőséget.

 

A rászoruló családok gyermekeinek nyári táborozására és a beteg, valamint súlyos fogyatékossággal élő gyerekeket nevelő családok megsegítésére adományoldalt indít a Váci Egyházmegyei Karitász. Kérjük kedves barátainkat, támogatóinkat, hogy lehetőségeikhez képest járuljanak hozzá a Váci Egyházmegyei Karitász jótékony tevékenységéhez.

Az adományozást egyéni, vagy az előre megadott összegekkel egyaránt megteheti az alábbi oldalon:

adomany.vaccaritas.hu

 


 

Köszönjük!

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)