Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...
- IMÁDKOZZUNK NEMZETÜNKÉRT, HO...
- ADÓJÁNAK 1%-ÁVAL KÉRJÜK, TÁM...
- "ISTEN MAGA AZ ÉLET ÉS ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitászcsoport vezetői találkozók III. VÁC
2022. Május 27.

A Váci Egyházmegyében működő karitász csoportvezetői találkozósorozat harmadik alkalma 2022. május 27-én Vácon, a MotiVÁCió Felnőttképzési Központban volt.

Erre az alkalomra Karancsságról, Szobról, Zebegényből, Vác-Alsóvárosból, Vác-Deákvárról, Dunakesziről, Dunaharasztiból, Patakról, Drégelypalánkról, Nagyorosziból, Letkésről, Alsó-és Felsőgödről érkeztek karitászos testvéreink.

A program kezdetén Kovács Gábor karitászigazgató bemutatta a karitászos testvéreknek  Kiss Balázs gyáli diakónust, aki a napi evangéliumról tartott rövid homíliát, majd közös imádságot vezetett.

A találkozó délelőtti első szakaszában Kovács Gábor karitászigazgató gondolatébresztőként Caritas - A cselekvés és hit - Emészt a házadért való buzgóság címmel tartott előadást. Ezt követően az induló RÉV Szenvedélybeteg Segítő Szolgálat intézményvezetője - Marton Tímea osztott meg információkat a résztvevőkkel. A karitászcsoportok képviselőinek sok kérdése merült fel a szenvedélybetegek segítésével kapcsolatban, ezért két kisebb csoportban osztották meg a gondolatokat.

Rövid szünet után a karitászcsoportok önkénteseionek aktív bevonásával megvalósuló öngondoskodó háztartások program két részének bemutatása következett. A Vetőmagprogram szakmai részéről Újlaki Mónika számolt be, majd a Szép Otthonok Programot Palánkiné Kiss Andrea mutatta be.

A délutáni részben az ukrajnai menekült helyzettel kapcsolatos információkat, az eddigi támogatásokat és az ezzel kapcsolatos karitatív feladatokról osztottak meg hasznos gyakorlati ismereteiket a karitászközpont munkatársai, illetve bemutatták a karitász barabási határátkelőhelyen végzett szolgálatáról készült kisfilmet is.

Utolsó programpontként röviden érintették az aktuális karitász adományprogramokkal kapcsolatos teendőket, végül az éves tervezett program került bemutatásra.

A III. karitászcsoport vezetői találkozón is nagy öröm volt a személyes találkozás; motiváló volt az érdeklődő és aktív részvétel.

Köszönjük minden önkéntesünknek, aki eljött és az idejét rászánta erre a találkozóra. Ez a közösségben megélt alkalom adjon új lendületet szolgálatunk további végzéséhez. "Krisztus szeretete sürget minket!"

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)