Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...
- AZ ISTEN SOKKAL JOBB, MINT A...
- TÍZ ÉVE NEM VONZOTT OLYAN SO...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

A szívnek is kell a táplálék - A Váci Egyházmegyei Karitász lelki napja
2022. Május 14.

Május 14-e egyike azoknak a ritka napoknak, amikor a szeretet szolgálatot végző emberek részesültek akkora adományban, amit csak képes befogadni a szív.

A Váci Egyházmegyei Karitász lelki napot és baráti találkozót tartott önkéntes munkatársai számára a Váci Piarista Kilátóban.

 

A nap indításaként Balázs András atya a test és lélek gyógyítóját, Boldog Batthyány-Strattmann Lászlót idéző gondolataival már az első percekben inspirálta a résztvevőket.
A szeretet szolgálatában élő önkénteseket Fodor Réka doktornő Nigériában szolgáló missziós orvos magával ragadó tanúságtétele segítették abban, hogy az elmúlt két év betegségekkel sújtott, és az ukrajnai háború viszontagságos időszakában is legalább egy rövid időre felüdüljünk. Rékának a Nigéria járványoktól és hitük miatt üldözésnek is kitett, szenvedő, ám Isten szeretét hol a magasságban, hol a mélységben megtapasztaló, erős hittel élő szegények közt végzett munkáját megismerve a Váci Egyházmegyei Karitász önkénteseinek örömétől kivirult a Váci Piarista Kilátó előadóterme. Missziós munkája mellett Vácon Réka önkéntes orvosi segítséget nyújt az ukrajnai menekülteknek, ami nem csak beteg, de mindannyiunk számára is hatalmas ajándék.
A Kilátó előadótermét betöltő örömben az Egyházmegyei Karitász közössége és a délelőtt előadói Eperjes Károllyal találkozott.
A Magyar Passió 📽és a színművész tanúságtétele a megrendültség és derű ritka szép pillanataival ajándékozott meg mindenkit.
Nagy örömmel töltött el mindnyájunkat, hogy a kárpátaljai Beregszászi Szent Anna Karitásztól Harapkó Marianna és munkatársai is velünk tartottak, amit az Eucharisztia ünneplésével zártunk Paszternák Tamás pasztorális helynök atya szentmiséjével a Barátok Templomában.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)