Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...
- IMÁDKOZZUNK NEMZETÜNKÉRT, HO...
- ADÓJÁNAK 1%-ÁVAL KÉRJÜK, TÁM...
- "ISTEN MAGA AZ ÉLET ÉS ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitászcsoport vezetői találkozó II. Szolnok
2022. Április 24.

Folytattuk a Váci Egyházmegyében működő karitászcsoportok találkozó sorozatát, melynek második állomása 2022. április 22-én Szolnokon a Plébánián volt.

A Szolnoki Karitászcsoport tagjai fogadták a környékbeli karitászcsoportok vezetőit, képviselőit és a váci karitászközpont munkatársait. Erre az alkalomra Újszászról, Tiszaföldvárról, Abonyból, Pilisről, Jászkarajenőről, Tápiógyörgyéről Szandaszőlősről és Zagyvarékasról érkeztek karitászos testvéreink.

A karitász csoportvezetői találkozót a templomban kezdtük, ahol a Szolnoki Karitászcsoport egyik tagja - Dr. Dajkáné Szarvák Anna bemutatta a város legrégebbi épületét - a Szolnok Belvárosi Nagytemplomot.

Ezt követően a karitászos testvéreknek bemutatkozott Kiss Balázs diakónus és a napi evangéliumot bemutatva rövid homíliát tartott, majd közös imádságot vezetett.

A találkozó délelőtti első szakaszában Kovács Gábor karitászigazgató gondolatébresztőként Caritas - A cselekvés és hit - Emészt a házadért való buzgóság címmel tartott előadást.

A következő részben az ukrajnai menekült helyzettel kapcsolatos információkat, az eddigi támogatásokat és az ezzel kapcsolatos karitatív feladatokról osztottak meg hasznos gyakorlati ismereteiket a karitászközpont munkatársai, illetve bemutatták a karitász barabási határátkelőhelyen végzett szolgálatáról készült kisfilmet.

A délutáni szakaszban a közös munka az aktuális karitász adományprogramokal kapcsolatos technikai információkkal és az éves tervezett program bemutatásával  folytatódott.

Ezen a találkozón is megerősítést nyert, hogy a személyes találkozások, közösségi alkalmak új lendületet adnak szolgálatunk további végzéséhez. Így folytatjuk az előttünk álló nem könnyű időszakban embertársaink segítését. A találkozó egyben hálaadás is volt magáért az együttlétért.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)