Programnaptár
<< 2024 Március >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Egyházmegyei hírek
- DRÉGELYPALÁNKRA ÉRT MOLNÁR L...
- ÚTON A HÚSVÉT TAVASZA FELÉ...
- KRISZTUS SZENVEDÉSÉNEK ÚTJA ...
- MEGRENDEZTÉK A XIII. ROMA KO...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Afréka a Váci Egyházmegyei Karitász önkéntese - dr Fodor Réka háziorvos, az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítvány missziós orvosa segít a menekült betegeken
2022. Április 1.

Az Ukrajna területén zajló háború gyökeresen változtatta meg a Váci Egyházmegyei Karitász plébániai önkénteseinek és munkatársainak mindennapjait.A szegényeket támogató karitászmunka mellett a február 24. utáni háborús időszak szinte mindent megváltoztatott a Karitász életében. A Váci Egyházmegyei Karitász kialakította az ukrajnai menekülteket segítő szolgálatát, amelyet egyre több család keres meg kisebb-nagyobb kérésekkel.

Az elmúlt napokban folyamatosan emelkedik azoknak az embereknek a száma, akiket plébániai közösségek, karitász önkéntesek fogadnak be a háború idejére. A Karitász mindezek mellett a szálláshelyeken befogadott  emberek részére is biztosít olyan segítséget, amelyekhez máshol nem jutnak hozzá.Sokszor az ételérzékenység, speciális diétaszükséglet kielégítése, vagy egy gyógyszer, szemüveg biztosítására van szükség. Mindezek a távoli otthonától elszakadt családok, idős emberek, gyerekek és kismamák számára megoldhatatlan problémának tűnhetnek. Az egyházmegye plébániái, a katolikus közösségek, és  jótékony támogatók, vállalkozások adományaiból eddig minden ember számára jutott megfelelő segítség, aki a Karitászhoz fordult. A Váci Egyházmegyében egyelőre szálláshelyekből is van elegendő, hála az önzetlen emberek és az egyházi intézmények által nyújtott segítségnek. Az egészségügyi ellátás biztosítására hozott állami intézkedések mellett is elkerülhetetlen a gyors orvosi segítség a Vácra, vagy a környező településekre érkező, még nehezen tájékozódó emberek számára. Ebben nyújt nagy segítséget dr Fodor Réka háziorvos, az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítvány képviselője, aki dr Csókay Andrással együtt több afrikai orvosmissziót vezetett már. Afréka, ahogy a doktornőt a legtöbben ismerik, most minden szerdán felveszi a lángoló kereszttel ellátott piros felsőt, hogy a Váci Egyházmegyei Karitász önkénteseként segítse az Ukrajnából Vácra érkezett segítséget kérő menekülteket.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)