Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- A KÖZÖSSÉG ÖSSZETARTÓ EREJÉT...
- JÖVŐÁLLÓ HIVATÁSOK, SZEMÉLYR...
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

A Kosdi Szent Erzsébet Karitászcsoport megalakulásának 5 éves évfordulóját ünnepelte
2022. Március 7.

A Kosdi Szent Erzsébet Karitászcsoport önkéntesei 2022. március 6-án szentmise keretében adtak hálát az elmúlt 5 évért. Molnár Zsolt plébános atya egy emléklap átadása mellett személyesen köszönte meg a karitászcsoport tagjainak az önzetlen önkéntes szolgálatot.

"Mondom nektek, hogy aki tanúságot tesz mellettem az emberek előtt, azt majd az Emberfia is magáénak vallja az Isten angyalai előtt." Luk. 12, 8

A Karitászcsoport tagjai arra törekszenek, hogy szolgálatukat az Evangélium szellemében, Jézus Krisztus életének  és tanításának példája szerint végezzék. A karitász nem egy segélyszervezet a sok közül - a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete. Ezért figyelnek arra, hogy tevékeny szolgálatukkal megvalósítsák az egyház tanítását.

A Kosdi Karitászcsoport egyik legnagyobb erőssége, hogy egy közösségben, szervezett formában működik. A család, munka és egyéb feladatok mellett részt vesznek az egyházközség életében. Sok szeretetet kapnak egy-egy család, illetve egyedülálló embertársuk meglátogatásánál.

Fontos a csoport számára a lelki segítségnyújtás is. Megszervezték, hogy a csoporttagok személyesen vigyék el az adományba kapott felajánlásokat, a családok illetve egyedülálló személyek részére. A személyes találkozás alkalmával lehetőségük van arra, hogy beszélgessenek, meghallgassák és tudjanak a nehéz helyzetben lévők éppen aktuális életállapotáról. Fontosnak tartják a keresztény értékek megvalósítását életükben, ezért is ajándékoztak Szentírást.

A személyes találkozások alkalmával a beszélgetések alatt felmerült problémák nagy részében igyekeznek segíteni. Tűzifát, gyógyszert, élelmiszert, egészségügyi segédeszközöket, tanszert adományoznak, közüzemi hátralék befizetését vállalják át. Részt vesznek az Ukrajnából hazánkba érkező menekültek ellátásában, adománygyűjtő pontot alakítottak ki a templom sekrestyéjében ahová továbbra is várják a felajánlásokat! Az eddig összegyűjtött egy kisteherautónyi adományt a Váci Egyházmegye Karitászközpontjába 2022. március 2-án beszállították és folytatják a gyűjtést.

Szolgálatukat hitelesen, a rászorult embertársainkat helyzetét nem kihasználva igyekeznek segítséget nyújtani.

Isten áldása kísérje a karitászcsoport további szolgálatát!

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)