Programnaptár
<< 2022 Június >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Egyházmegyei hírek
- A PAPOK ÉS A CSALÁDOK NEM VE...
- LEGYETEK AZ EGYHÁZ BEFOGADÓ ...
- EZÜSTMISE SÁGÚJFALUBAN  ...
- "A MAI EMBEREKET INKÁBB...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Tárjátok ki a szíveteket - a Karitász adventi adománygyűjtő programja
2021. November 22.

Családokat, időseket, egyedülállókat szeretne segíteni a Katolikus Karitász ebben az évben is adventi segélyakciójával, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsonyt. A segélyszervezet november 22-én indította el a „Tárjátok ki a szíveteket!” országos segélyprogram-sorozatát. A minden évben meghirdetett adventi adománygyűjtésnek kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit a nélkülözőknek.

A Katolikus Karitász minden évben meghirdeti adventi adománygyűjtését. Évről évre növekszik az adományozók és a támogatott családok száma, így mára egy nagy összefogássá vált a „Tárjátok ki szíveteket” adventi segélyprogram. „A nyitott tenyérben tartott, hóból formált szív szimbóluma annak, hogy kezünkben van a lehetősége a segítségnyújtásnak. Szívünk kitárásával felmelegíthetjük mások hideg otthonát, ünneppé tehetjük küzdelmekkel teli napjait. A szeretet kézzel foghatóvá válhat, ha olyat adunk másnak, ami kisegíti a bajból, vagy ha egyszerűen csak megajándékozzuk és megélheti, hogy nincs egyedül.” – mondta el az akció nyitó sajtótájékoztatóján Zagyva Richárd országos igazgatóhelyettes.

Dolhai Attila színművész is csatlakozott idén a segélyakció népszerűsítéséhez.  A sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár sokaknak nehéz mostanában, de jó dolog másokért tenni. Arra bíztatott, hogy odahaza mindenki készítsen el egy angyalbatyut, amivel egy kisgyereknek teheti szebbé a karácsonyát. „Töltsük meg idén karácsonyra mindenki batyuját jósággal, szeretettel, örömmel!” Ezután a színművész átadta az általa készített ajándékot.

November 22-től egészen karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni az országos akcióba:

  • · A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a segélyszervezet rászoruló családokért végzett munkáját.
  • · Online adományozással a www.karitasz.hu oldalon keresztül élhetnek a támogatók, de banki átutalással is hozzájárulhatnak.
  • · Idén is elindul az Angyalbatyu ajándékgyűjtés, amelyben nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékot készíteni és leadni valamelyik gyűjtőponton. Az ajándékokat az önkéntesek juttatják el karácsony előtt a családokhoz. A készítés módja és a gyűjtőpontok listája a www.angyalbatyu.hu oldalon található.
  • Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció egy héten keresztül hívja majd fel a figyelmet a szegény családok helyzetére december 5. és 12. között. Hazánkban több mint 200 településen ragyognak majd fel a gyertyák fényei templomok előtt, adventi vásárokban, főtereken közös gyertyagyújtásra, adományozásra hívva a járókelőket. Az egyhetes figyelemfelhívó program megnyitója Keszthelyen lesz december 5-én vasárnap délután. A segélyszervezet december 5. és december 12. között adománypontot működtet majd Újbudai adventi Vásárban is.
  • „Tárjátok ki a szíveteket” címmel egésznapos jótékonysági műsorfolyam lesz december 8-án a Katolikus Rádióban.
  • Számos helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízis helyzetben élőknek.
    • A krízishelyzetben élőket szükség estén kályhával és tüzelővel támogatják, hogy meleg otthonuk legyen a tél folyamán.
    • A Katolikus Karitász hálózatában az egyházmegyei karitász központok és a plébániai karitász csoportok országszerte bekapcsolódnak a programba s így juthat el több mint 800 településre a segítség.

Kérjük lehetőségeik szerint csatlakozzanak a Karitász adventi adománygyűjtési akcióihoz, buzdítsák ismerőseiket és vigyék hírét, hogy minél nagyobb lehessen az összefogás és a korábbiaknál is több rászorulóhoz juthassunk el!

Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008

Adományvonal: 1356

www.karitasz.hu – online adományozás

Segítsen, hogy segíthessünk!

 

További információ: Besze Erika, 06306881989 sajto@caritas.org.hu

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)