- EURÓPAI KOLPING KONFERENCIA ...
- FERENC PÁPA A MAGYAR ZARÁNDO...
- A REMÉNYBEN JÉZUSSAL TALÁLKO...
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...

Erzsébet napi szentmise és az Erzsébet díjak átadása
2021. November 20.

A Karitász védőszentjének - Árpádházi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva Marton Zsolt megyéspüspök a váci Fehérek templomában 2021. november 20-án Erzsébet napi szentmisét mutatott be, megáldotta és megszentelte az Erzsébet kenyereket, majd átadta a 2021-es Erzsébet díjakat.

A Katolikus Karitász együttműködésével 2021. november 20-án reggel a váci karitászközpontba a Lipóti Pékségtől 3400 db Erzsébet kenyér érkezett, melyet 23 karitászcsoport segítségével juttattunk el rászoruló családoknak, illetve az Erzsébet napi szentmiséken a résztvevőknek való kiosztásra.

A járványhelyzet fokozódására való tekintettel a szentmisét on-line is közvetítettük Youtube csatornánkon. A szentmisén részt vett Szalka Mihály dabasi plábános, Tóth Ferenc rétsági plábános, Balázs András káplán, Szabad Attila diakónus és Kiss Balázs diakónus, valamint 11 plébániai karitászcsoport.

Püspök atya prédikációjában Szent Erzsébet életéből emelt ki eseményeket, amelyen keresztül tanítást adott az önfeláldozó, önzetlen segítségnyújtásra a karitászönkéntesek számára.

A szentmise végén megáldotta és megszentelte az oltár elé helyezett Erzsébet kenyereket, majd a szentmise résztvevői között szétosztotta - jelképes cselekedetével utalva Árpádházi-Szent Erzsébet jótékony szeretetére.

A Váci Egyházmegyei Karitász Erzsébet nap alkalmából évről-évre Szent Erzsébet díjjal köszöni meg azoknak a karitász önkénteseknek az áldozatos szolgálatát, akik követendő példát mutattak a nehéz sorsú emberek támogatásában. A díjakat az ünnepi szentmise végén Marton Zsolt Püspök Atya adta át

Tóth Sándornénak, a Rétsági Karitászcsoport alapító tagjának

Gáspárné Gomola Arankának, a Dabasi Karitászcsoport alapító tagjának és

Kovácsné Hellner Máriának, az Alsógödi Karitászcsoport önkéntesének.

Továbbá a jubileumi év kapcsán Szent Erzsébet elismerő oklevelet adományoztunk:         - Katona Lászlónénak, a Bagi Karitászcsoport alapító tagjának; Sinkó Istvánnénak, a Kartali Karitászcsoport önkéntesének és Bennárik Józsefnének - a Dabasi Karitászcsoport alapító tagjának.

Ez utóbbi elismeréseket az illetékes plébánosok fogják átadni az érintett karitászcsoportok szervezésében.

Az Erzsébet napi szentmiséről a Váci Egyházmegyei Katolikus Televízió híradása az alábbi linken tekinthető meg:

Gratulálunk Erzsébet díjasainknak! Isten áldása kísérje életüket!