- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...
- IMÁDKOZZUNK NEMZETÜNKÉRT, HO...
- ADÓJÁNAK 1%-ÁVAL KÉRJÜK, TÁM...
- "ISTEN MAGA AZ ÉLET ÉS ...

A Katolikus Karitász Caritas Hungarica díjjal tüntette ki a Váci Egyházmegye önkénteseit is
2021. Október 11.

A Katolikus Karitász idén is elismerte a Caritas Hungarica díjjal azoknak az önkéntesek a munkáját, akik kitartó szeretettel és empátiával szolgálják rászoruló embertársainkat. A Váci Egyházmegyéből Idén négy önkéntes munkatársunk részesült az elismerésben, amelyet október 9-én, szombaton adott át Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke, Écsy Gábor a Katolikus Karitász igazgatója, valamint Kovács Gábor a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten, ahol a többi egyházmegyei karitász szervezettel együtt ünnepelték az ország számos részéből érkezett, elismerésben részesült önkénteseket.

Az egyházmegyei díjazottak idén Cegléd, Kerepes, Szécsény és Váchartyán karitászcsoportjaiban végzik áldozatos munkájukat.

Decsi Péterné Marika 2015-ig Budapesten, majd ezt követően Kerepesen kapcsolódott be a plébániai karitász életébe, ahol elérte plébánosa és az egyházközség tagjainak elismerését, a hívő és nem hívő emberek szeretetét egyaránt. Energikus, közösségégépítő munkájával, sugárzó szeretetével másokat is karitatív szolgálatra ösztönöz.

Lazsán Mihályné, Ica néni 1998-as megalakulása óta aktív tagja a Szécsényi karitászcsoportnak.  A szegények iránti szeretete, áldozatos és magas szintű önkéntes munkája elismeréseként 2019-ben elnyerte a Váci Egyházmegye Szent Erzsébet-díját.

A  Plébánia pénzügyeinek kezelése mellett közel 85 évesen sem hagyja magára Szécsény és a környező falvak szegényeit. Aktív plébániai közösségi élete, számos munkája mellett szívesen segíti a rászorulókat, és támogatja társait a karitász munkában, időt és energiát nem kímélve tevékenykedik a szeretet szolgálatában

Perjési Gáborné Margitka 2000-ben történt megalakulásától kezdve, immár 21 éve vezeti a váchartyáni Boldog Salkaházi Sára karitászcsoportot. Gondoskodó szeretetét családja mellett a lakóhelyén élő rászoruló családok és egyedülállók is ismerik.  Nagy figyelemmel és megértéssel hallgat meg minden hozzá fordulót, érző szívvel látogatja és ápolja a betegeket, osztja meg ételét a rászorulókkal, gyakran adományoz saját lehetőségeihez mérten. Lényét, minden mondatát és gondolatát áthatja az Isten szeretete, mely kisugárzik környezetére is.

dr. Pipicz Imre évek óta a Ceglédi Karitászcsoport legaktívabb tagja, nagycsaládos édesapa. Sokirányú tevékenységgel támogatja a karitász munkáját. A karitászcsoport által támogatott mintegy 200 család helyzetét, köztük a tanyavilágban élőket orvosként is jól ismeri. A tanyavilágban lakókat személyesen is felkeresi és érdekükben a kapcsolatait is megmozgatja, amivel már jelentős támogatásokat is biztosított számukra. Nem csak orvosként ad a hozzá fordulóknak. Mindig szakít egy kis időt, hogy a betegekkel beszélgessen is, akiket gyakran személyesen, otthonukban is meglátogat.

Kitüntetett önkéntes munkatársaink önzetlen, áldozatos szolgálata mindannyiunk részéről elismerést érdemel.

Szeretettel és imával gondolnak rájuk az egyházmegyei karitász munkatársai, az egyházmegye más karitászcsoportjainak önkéntesei és a  szolgálatukat támogató plébánosaik.

További információ és képek a díjátadásról:

Kovács Gábor

Váci Egyházmegyei Karitász igazgató