Programnaptár
<< 2024 Szeptember >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Egyházmegyei hírek
- LAKOSSÁGI FÓRUMOT TARTOTTAK ...
- ELHUNYT JELENITS ISTVÁN...
- FERENC PÁPA ÜZENETE AZ ELVÁN...
- AZ ÉDEN VÁR RÁNK ? ÚJ FOTÓKI...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Zabari és ceredi hátrányos helyzetű gyermekek kirándulása a Gyöngyösi Állatkertbe
2021. Július 26.

A Váci Egyházmegyei Karitász támogatásként egy autóbusz költségét átvállalta a Zabari Karitászcsoport részére, hogy gyermektáboruk egyik napján a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket a gyöngyösi Állatkertbe el tudják vinni.

A kirándulásról a tábor egyik szervezőjének beszámolója az alábbiakban olvasható:

Az Esély a Gyermekeinknek pályázati program, a Zabari Elfogad-Lak Jelenlétház kéthetes napközi táborán belül - 2021. július 22.-én kirándulást szerveztünk a gyöngyösi állatkertbe a helyi gyermekek részére.

A kirándulás megvalósításához a Váci Egyházmegyei Karitász segítségét kértük, mert pályázati program lévén erre nincs külön elkülönített forrásunk.

A programban 98%-ig halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozunk, a helyi gyermekeknek még soha nem volt alkalmuk állatkertbe ellátogatni, vadon élő állatokat személyesen megtekinteni. A kirándulás adta élmények, a közlekedési eszközön és a külső helyszínen való helyes viselkedési mód elsajátítása a gyakorlatban kiemelten fontos.

Ha alkalmunk lenne, rá többször is elvinnénk a gyerekeket hasonló kirándulásra. Sajnálatos dolognak tartom, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek nagy része 10 éves kora után lát először oroszlánt vagy jut el először a strandra.

A kiránduláson 56 fő vett részt: 46 gyermek és 10 felnőtt kísérő. Mivel a  karitászközpont rendezte az útiköltséget, közös megegyezés alapán a fenti létszámból 26 fő ceredi volt a kiránduláson, szintén hátrányos helyzetű családokból.

A helyi (ceredi és zabari) karitászcsoportok jóvoltából a kiránduláson résztvevők, rántotthúsos szendvicset kaptak, amelynek elkészítését a csoportvezető - Radics Győzőné vállalta magára.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat a kiránduláson, a gyermekek nagy izgalommal nézték végig az állatkertet. Gyakran láttam meglepett arcokat az állatok megtekintése során. A kirándulás végén, közös fagyizással zártuk a napot, ahol a gyerekek elmesélték korábban tapasztalt élményeiket.

Ezúton szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy hozzájárultak a kirándulás megvalósításához, ezzel nagy örömet szerezve a gyerekeknek.

Zabar, 2021. 07. 26

Kalas Paméla Jelenlétház vezető

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)