Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...
- IMÁDKOZZUNK NEMZETÜNKÉRT, HO...
- ADÓJÁNAK 1%-ÁVAL KÉRJÜK, TÁM...
- "ISTEN MAGA AZ ÉLET ÉS ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

SZERETETVENDÉGSÉG Rétságon
2021. Szeptember 5.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megnyitását megelőző napon a Rétsági Karitászcsoport is megszervezte a Szeretetvendégséget.

A karitászcsoport vezető beszámolója az alábbiakban olvasható:

Szeretetvendégség a NEK hajnalán, Rétságon

2021. szeptember 4-én, délben Rétságon is megrendezésre került a Váci Egyházmegyei Karitász Központ támogatásával, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó szeretetvendégség. Rétság, Nógrád megyében található, Magyarország legkisebb városi rangú települése, falusi méretű lakosságával, egyre zsugorodó plébániai közösségével. A COVID19 járvány karitász csoportunk működését is megnehezíti, mintegy féltucatnyian maradtunk aktív tagok.

Már a tavalyi évben, nagy örömmel csatlakoztunk a meghirdetett programhoz, amely a járvány miatt elmaradt. Idén félve ugyan, de újra nekivágtunk. Elmondhatom, hogy többet „kaptunk” a szeretetvendégség által, mint amit adtunk. A csoportunk tagjai rendszeresen látogatnak egyedülálló, vagy már a templomi közösségbe egészségügyi állapotuknál fogva eljárni nem képes időseket, és anyagilag rendszeresen támogatunk rászoruló családokat.

A szeretetvendégséggel első gondolatban a rászoruló családokat szerettük volna megajándékozni, de a meghívottakból többen visszaléptek. Sorban akadályok látszottak előttünk, azt gondoltuk, nem fog sikerülni, hogy megszervezzük ezt a különleges alkalmat.

Továbbgondolva, a házigondozásban részesülő időseket és egyedülálló időseket kezdtük meghívni, hiszen ők a lakóközösség legelesettebjei. Nagy örömünkre és nagy meglepetésünkre, sorban elfogadták a meghívást. Tóth Ferenc plébános atya köszöntésével, vidám jelenlétével, és Lukács Domonkos ifjú zongorista növendék játékával egy igazán ünnepi és mégis felszabadultan vidám vendégség kerekedett, amelyben jelen volt Jézus szeretete, és az Eukarisztikus Kongresszus üzenete mindnyájunk számára. Azok számára is, akik személyesen nem vehettek részt a budapesti eseményeken. Öröm volt látni éltes korú vendégeink egymás iránti örömét is. Köszönjük szépen, hogy részt vehettünk benne, és általa mi is ajándékot kaptunk!

Gálné Szabó Györgyi karitászcsoport vezető Rétság

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)