Programnaptár
<< 2024 Március >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Egyházmegyei hírek
- DRÉGELYPALÁNKRA ÉRT MOLNÁR L...
- ÚTON A HÚSVÉT TAVASZA FELÉ...
- KRISZTUS SZENVEDÉSÉNEK ÚTJA ...
- MEGRENDEZTÉK A XIII. ROMA KO...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

SZERETETVENDÉGSÉG a Váci Egyházmegyében a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából
2021. Szeptember 4.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából a Katolikus Karitász és a plébániai karitászcsoportok országszerte 5000 rászorulót vendégeltek meg 2021. szeptember 4-én.

A Váci Egyházmegyében a Karitászközpont és 18 karitászcsoport szervezte meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 0.napján a szeretetvendégséget, melyen együttesen ezer rászorulót láttak vendégül. Rászoruló családokat, időseket, egyedülállókat vendégeltek meg ugyanazon időpontban az ország több pontján.

Az Agapé, azaz Szeretetvendégség célja, hogy a világ felé kézzelfoghatóan mutassa be Jézus szeretetét és ez a szeretet elérjen a peremen élőkhöz is.

A Váci Egyházmegyei Karitász nevében Vácon 90 olyan személyt látott vendégül dr. Varga Lajos segédpüspök több Vácon szolgáló pappal, a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársaival, valamint a helyi plébániai csoportok vezetőivel közösen, akiket a Karitász rendszeresen támogat. Vendéglátók és vendégeik együtt fogyasztották el az ünnepi ebédet.

A Váci Egyházmegyei Karitász nevében Vácon 90 olyan személyt látott vendégül dr. Varga Lajos segédpüspök több Vácon szolgáló pappal, a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársaival, valamint a helyi plébániai csoportok vezetőivel közösen, akiket a Karitász rendszeresen támogat. Vendéglátók és vendégeik együtt fogyasztották el az ünnepi ebédet.

Dr. Varga Lajos váci segédpüspök köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a szeretetvendégség – görög szóval agapé - az ősegyház hagyománya volt és szorosan kapcsolódik az eucharisztiához. Az első keresztények közös étkezését jelentette, amelyet az egyházközséget összekötő szeretet kinyilvánítására és megélésére tartottak meg, kezdetben az eucharisztia vétele előtt, később azt követően. Kovács Gábor, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, hogy szándékuk ennek a közös étkezési hagyománynak a felújítása a későbbiekben.
Az ebédet követően felvágták a NEK 2020, a Karitász és a Váci Egyházmegyei Karitász 30. évfordulójának logójával díszített tortát. A rendezvény helyszíne a Váci Egyházmegye váci Galamb utcai képzési központja volt. Az ebéd előtt és után Lachegyi Imre blockfőteművész és művész társai, tanítványai koncertjével ajándékozta meg a közösséget.
A szeretetvendégség végén Görbe László atya adott áldást az egybegyűlteknek. Végül minden meghívott támogatott részére ajándékot adtak át a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai.
A Váci Egyházmegye más településein is megvalósult a szeretetvendégség. Így összesen 19 településen közel 1000 főt fogadtak a nap folyamán. Pest megyében 12 településen (Aszód, Dabas-Felső, Dány, Dunakeszi, Göd-Alsó, Kartal, Kerepes, Monorierdő, Nagymaros, Tura, Újhartyán és Vác) 485 főt, Nógrád megyében 6 településen (Bercel, Diósjenő, Karancsság, Rétság, Vanyarc és Vizslás) 455 főt, valamint Heves megyében Új-Hatvanban kb. 25 főt láttak vendégül.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)