Programnaptár
<< 2024 Szeptember >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Egyházmegyei hírek
- LAKOSSÁGI FÓRUMOT TARTOTTAK ...
- ELHUNYT JELENITS ISTVÁN...
- FERENC PÁPA ÜZENETE AZ ELVÁN...
- AZ ÉDEN VÁR RÁNK ? ÚJ FOTÓKI...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitászcsoport vezetői találkozó V. Szécsény
2021. Július 30.

A karitászcsoport vezetői találkozók következő helyszíne 2021. július 30-án Szécsény volt, ahol a találkozósorozat 5. alkalmával a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója és irodavezetője látogatott el a vidéki helyszínre.

A találkozónak a Ferences Szegénygondozó Nővérek adtak otthont a Betánia Idősek Otthonának kápolnájában.

Az alkalom 9 órakor szentmisével vette kezdetét, melyet a Ferences templomban Posztós Erik ofm. atya mutatott be.

Szécsénybe Balassagyarmatról, Debercsényből, Kisecsetről, Magyarnándorból, Szentéről, Nógrádmegyerből, Karancsságról,Rimócról érkeztek a karitász csoportok vezetői vagy megbízottaik, továbbá a helyi karitászcsoport két önkéntese is képviselte magát a találkozón.

Az egyházmegyei karitászközpont munkatársai ezt az alkalmat is az egységes tematika szerint valósították meg, így a plébániai karitászcsoportok képviselőivel közösen tekintették át az egyházmegye aktuális szociális-karitatív helyzetét, az előttük álló kihívásokat és távlati terveiket. A nap folyamán a résztvevők rövid előadásokban áttekintő képet kaptak az egyház karitász tevékenységéről a világegyházi távlatoktól az egyházmegyei, plébániai struktúra történeti és hitbéli alapjain keresztül Ferenc Pápa és XVI. Benedek pápa különböző megnyilatkozásait is megismerve.

A találkozó fontos eleme volt a karitászönkéntesek lelki megerősítése is, melyet a közös imádságok és beszélgetések szolgálták. Illetve ebéd után a Szécsényi Karitászcsoport egyik önkéntese - Ocsovai János meglepetéssel várta a résztvevőket. Körbevezette a résztvevőket a Ferences Rendházban és a templomban, sok érdekességet bemutatva.

A július 30-i találkozó fókuszában is egymás megismerése, a tapasztalatok átadása és karitász munka idei feladatai álltak, beleértve a Váci Egyházmegyei Karitász 30 éves megalakulására történő megemlékezéssel járó lehetőségeit és Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készülődést, valamint a szegények segítésének aktualitásait is.

Ez az 5 alkalmas találkozósorozat a végéhez ért; de amennyiben a járványhelyzet engedi a karitászközpont vezetői az év további részében is lehetőséget szeretnénk adni a karitászcsoportok vezetőinek és tagjainak a személyes találkozásra, a képzésre, az aktualitások megbeszélésére.

Ezúton is köszönjük Klarissza nővér és a szécsényi karitászcsoport tagjainak gondoskodó vendégszeretetét! Isten áldása kísérje további szolgálatukat!

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)