<< 2024 Március >>

- "A PAP ÉS A HÍVEK EGYET...
- SZOMJAZNAK AZ EMBEREK ARRA, ...
- DRÉGELYPALÁNKRA ÉRT MOLNÁR L...
- ÚTON A HÚSVÉT TAVASZA FELÉ...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
2018. Május 24.

A.
a) KARITÁSZ képviselője a KARITÁSZ mindenkori vezetője, aki a KARITÁSZ elérhetőségein érhető el.
b) KARITÁSZ adatvédelmi tisztviselője (belső adatvédelmi felelős) a KARITÁSZ elérhetőségein érhető el.
c) KARITÁSZ személyes adatot a jogszabályok alapján és/vagy kifejezett hozzájárulás alapján kezel,
d) KARITÁSZ az EU-n kívüli harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére személyes adatokat nem továbbít.
B.
a) KARITÁSZ a személyes adatokat (amennyiben jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik) a Számvtv. 169. § (1) bekezdésében foglaltak szerint 8 évig köteles megőrizni.
b) az érintett kérelmezheti a KARITÁSZ-tól a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, egyes jogalapokhoz tartozó adatkezelés esetében törlését vagy kezelésének korlátozását, és egyes jogalapokhoz tartozó adatkezelés esetében tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintettet megilleti az adathordozhatósághoz való jog;
c) a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén az érintetett megilleti a bármely időpontban történő visszavonásához való jog, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;
d) az érintett a felügyeleti hatósághoz (Nemzeti Adatvédelmi Hatóság, továbbiakban: Hatóság vagy NAIH) címzett panaszt nyújthat be;
e) a személyes adat szolgáltatása jogszabályon és/vagy szerződéses kötelezettségen alapul, továbbá szerződés kötésének előfeltétele, a személyes adatok önkéntes megadásának hiányában a tevékenységek nem végezhetők.
C.
KARITÁSZ személyes adatot a jelen tájékoztatóban meghatározottak szerint kezel.
D.
Az Adatvédelmi Szabályzat részletes rendelkezéseit, annak a GDPR (az Európai Parlament és a Tanács (Eu) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről) vonatkozásában aktualizált szabályaival a ……………… linkre kattintással éri el.
Az Adatvédelmi Szabályzat rendelkezéseinek elfogadása a weboldal használatának feltétele.