Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

VÁCI EGYHÁZMEGYÉS ZARÁNDOKOK SÁROSPATAKON
2013. November 19.

Mintegy 640-en zarándokoltunk november 17-én, Szent Erzsébet ünnepe alkalmából a Váci Egyházmegyei Karitász szervezésében Sárospatakra.

Szent Erzsébet szülővárosában - Sárospatakon - egész napos program várta az egyházmegye több mint 30 településéről érkező résztvevőket. Autóbuszokkal érkeztek: Ceglédről, Szolnokról, Abonyból, Tiszaföldvárról, Zebegényből, Gödről, Szobról, Vácról, Rétságról,Szendehelyről, Váchartyánból, Püspökszilágyról, Diósjenőről, Berkenyéről, Szendehelyről, Kartalról, Aszódról, Fótról, Újhatvanból, Nagykátáról, Dabasról, Alsónémediről, Inárcsról, Kakucsról, Dunaharasztiból, Taksonyból, Turáról, Pásztóról, Őrbottyánból, Isaszegről és Valkóról; valamint képviselték magukat Nyíregyházáról is.

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában tartotta meg előadását Árvai Ferenc atya - az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója - a karitász aktuális feladatairól. Ezt követően Kuklay Antal kanonok atya - a Szent Erzsébet ház igazgatójának előadása következett: Árpádházi Szent Erzsébet az autonómia és szolidaritás szentje címmel. Az délelőtt utolsó előadását Tamás József kartali plébános atya tartotta - Szent Erzsébet szerelmei címmel. Az előadások között a kartali asszonykórus és énekkar műsorát hallhattuk.
Délben dr. Beer Miklós megyéspüspök szentmisét celebrált; megáldotta a Szent Erzsébet cipókat, majd köszöntötte és kitüntette a Váci Egyházmegyében a karitász munkájában kiemelkedő részt vállalókat.
Szent Erzsébet díjban részesült:

Pappné Szabó Gizella
Erdélyi András Sződről
Mihalcsik István Szolnokról
Vida Sándorné Abonyból
Solti Béláné Vác-Deákvárról
Mikita Jánosné Diósjenőről és
Haffner Mária Szendehelyről.
A programok közti szabad időben mindenki megtekinthette a Szent Erzsébet Ház múzeumát, illetve a sárospataki várat. Délután Kecskés Attila plébános atya tartott előadást a sárospataki templom történetéről.
A Szent Erzsébet-litániával zártuk a napot, megköszönve egyúttal Kecskés Attila plébános atya és munkatársai áldozatos segítségét, és szívélyes fogadtatását. A zarándokok a tartalmas nap végén hitükben és munkájuk „értelmében” megerősödve indultak haza.

fotó: Verőcei Gábor
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)