<< 2024 Május >>
0102030405

- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...

Csömöri Karitásztábor
2015. Július 24.

A Csömöri Szent Rita Karitász Közösség immár harmadik éve rendkívül nagy örömmel rendezte meg az (ökumenikus) "Kincsesláda" kézműves tábort a plébánián 2015. július 6 és 10 között.

A táborban készült remekművekről bemutatunk néhány képet.
A csoportvezető beszámolója az alábbiakban olvasható:

Nagy izgalommal vártuk a 12 gyermeket, akik nagyon örültek a lehetőségnek. Többen közülük már harmadik alkalommal voltak itt, ami azt hiszem jól mutatja a tábor népszerűségét. A gyerkek idén is nagyon ügyesek, tehetségesek és szorgalmasak voltak; alig győzött Nagy Éva iparművész a tábor vezetője) a kezük alá dolgozni. Sokféle dolgot készítettek bőrből, filcből, textilből. A nagyobbak már saját bőrtáskát gyártottak maguknak.

Nagy Éva igyekezett a szakrális tárgyak készítésére is rávezetni őket. Tanultak varrni és hímezni is. Karitász önkénteseink mindennap ott voltak a táborban és finom falatokat készítettek a gyerkekenek.

Néhányan nagyon sajnálták, hogy egy évet kell várni a következő táborra. Ez nagyon jó érzéssel töltött el bennünket, mert ezen a munkán és az egybekovácsolódáson keresztül Isten már formálja őket. Ennél nagyobb kincset nemigen kaphatunk.

Sirák fia könyvéből valók a következő idézetek a "kézművességről":

"Épp ilyen elfoglalt a kézműves s a mvész: hiszen éjjel nappal megvan a munkája. Aki pecsétgyűrűt metsz vagy színeket kever, igyekszik a képet hűen visszaadni, azon van, hogy művét jól befejezhesse."

"Így a fazekas is munkája mellett ül, s közben lábával hajtja a korongot, gondosan végzi a munkáját ki van számítva minden mozdulata."

"Ezek mind a kezükben bíznak, a maga szakmájában mindegyikük bölcs. Nem lehet nélkülük várost építeni, sem letelepedni, sem vándorként élni."

"Műveltséggel, ítélőképességgel nem dicsekednek, nincsen jártasságuk a bölcs mondásokban. MÉgis támaszai az egész világnak, és az imájuk is mesterségük körül forog."

Sirák 38; 27,29,31,32,34

Kákonyi Anett karitászcsoport vezető