Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Sződi Karitásztábor
2015. Július 27.

A Sződi - Mária Karitászcsoport tagjai 2015. július 13-tól 17-ig tartották meg több, mint 30 gyermek számára nyári napközis táborukat.

Az alábbiakban a karitászcsoport vezetőjének beszámolója olvasható:

A karitászcsoport vállalta az étkeztetést, az előkészületek, anyagbeszerzés, főzés technikai kivitelezését a tábor idejére.

Nagy öröm volt számunkra, hogy a tervezett létszám összejött, és a felnőttekkel együtt 32-34 főre főztük meg a mindennapi ebédet.

A gyermekek szívesen fogyasztották a leves és főmenü mellé kapott gyümölcsöt, süteményt és jégkrémet. Főztünket és étvágyukat dicsérte, hogy mindennap minden elfogyott az utolsó cseppig. A táborban az első nap az ismerkedésé volt, mit játékosan oldottunk meg. Három kiscsoportot alakítottunk ki, különböző feladatokban segítettek, körforgás szerűen vettek részt a foglalkozásokon. Aznap szép rózsafüzér karkötőt készítettek. Kedden a sződi Mária zarándok pihenőhelyre sétáltunk, ahol Heinczinger Mika különleges hangszereken játszott és énekelt szebbnél-szebb dalokat, miket el is sajátítottunk. A hitoktató Zoli Bácsi rózsafüzér imádkozás módjával ismertetett meg, és rögtön egy tizedet el is imádkoztunk. Szerdán egy helyi gazdaság haszonállatait ismertük meg, megcsodáltuk a szép lovakat is. Délután zsugorfóliás technikás láncokat és fülbevalókat készítettünk. Később a nagy melegben vizivetélkedőn pancsolhattunk. Csütörtökön Visegrádra tettünk kirándulást, a nap fénypontja a bobozás volt, késő délután érkeztünk haza. Pénteken egy történetet dolgoztunk fel, majd peddignádból kosarat fontunk. A hét folyamán jó kis csapat kovácsolódott össze a tapasztalt, jó vezetők keze alatt. A kapott sok ölelés, köszönet mellet alig akartak hazamenni a gyerekek. Az utolsó nap 18 órakor György Atya útmutatásával a gyerekek szabadtéri oltárt készítettek, ahol szeretetteljes hálaadó szentmisét mondva a gyerekek szüleikkel együtt imádkoztak és énekelték a

hétközben tanult énekeket. A bensőséges szentmisét tábortűz, szalonnasütés, a hetet összefoglaló vetítés követte. Jó hangulatban, vidáman ért véget ez a hét. Ezúton mondunk köszönetet és hálát a lelki és anyagi támogatásért, mit a Karitász Központ Dolgozóitól kaptunk. Itt köszönjük meg önzetlen fáradozásaikat a csoportvezetőknek és segítőknek. Reméljük a közreműködésükkel elhintett magocskák jó talajba kerülvén gazdag termést hoznak, Isten áldása legyen Mindnyájukon.

Szeretettel: Czinege Anna karitászcsoport vezető

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)