<< 2024 Május >>
0102030405

- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...

Váchartyáni Karitásztábor
2015. Július 13.

Idén második alkalommal, 2015. július 6-10-e között került megrendezésre a hittantábor. Tavalyi év sikere kapcsán pár nap alatt betelt a létszám, 22 fővel vágtunk neki a hétnek. Nagy szeretettel és izgalommal vártuk a ránk bízott gyermekeket.

Minden reggelt a templomban kezdtük, imádsággal, énekekkel, és bibliai történetek felolvasásával. Majd röviden megbeszéltük a hallottakat.A délutánt szintén hálaadással zártuk, ahol minden gyerek a saját szavaival elmondta, hogy miért hálás különösen az adott napon.

A forró nyári melegben testünknek-lelkünknek jól esett a hűvös templomban töltött idő. A hét folyamán kétszer volt profi kézműves segítségünk, akik a gyermekekkel csodálatos alkotásokat hoztak létre: papírvirágot, hütőmágnest, névreszóló szívószálat, kereszt nyakéket, névtáblát, gyurma figurákat készítettek. Két nagyobb kirándulást tettünk: ellátogattunk a veresegyházi medvefarmra, ahol egész napos program keretében sok idő jutott a játszótérre és pihenésre is.

A hét második felében Vácra kirándultunk: lehetőségünk volt beköszönni az egyházmegyei Karitászos Munkatársaknak, sétát tenni a Püspöki Palotába, majd a Dunaparti játszóterezés után még egy gyors templomlátogatás is belefért az időnkbe.Rengeteg ének, mozgás és pancsolás, vizeslufis ügyességi játékok színesítették napjainkat.

Pénteken egy kis műsorral a templomba vártuk a szülőket és a nagyszülőket. Noé történetét jelenítették meg a gyermekek, gitáros zene kíséretében, mellyel nagy sikert arattak. Végül egy szeretet lakomával láttuk vendégül a hozzátartozókat.

Nagyon hálásak vagyunk ezért a hétért, a karitász tagokat még jobban összehozta a közös cél, hogy a gyerekeknek mozgalmas, izgalmas és szeretettel teljes hetet biztosíthassunk. Továbbá azért is hálásak vagyunk, hogy ilyen jól sikerült; a gyerekkacaj rögtön pozitív megerősítést adott számunkra. Szoros barátságok szövődtek, a nap végével legtöbbször nem is haza mentek a kis táborozók, hanem egymás otthonában folytatták tovább a napot. Mi is nagyon megszerettük a őket, ahogyan ők is minket, nagyon sok apró meglepetést, ölelést kaptunk tőlük.

Külön köszönettel tartozunk az anyagi támogatásokért, adományokért, valamint Perjésiné Margit vezetőnk önfeláldozó munkájáért. Bízunk benne, hogy minden kis szívbe sikerült egy kis magot elültetnünk, és jövőre ismét együtt tölthetünk egy hetet.

Isten áldása kísérje az összes résztvevő életét!