Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

A Váci Szent Anna Karitászcsoport nyári tábora
2015. Július 13.

A Váci Szent Anna Karitászcsoport 2015. július 6-tól 10-ig 19 nehéz sorsú gyermeknek szervezett napközis tábort.

Beszámolóként a táborban segítő önkéntes naplójából idézünk:
Egy Önkéntes naplójából……

2015.07.06. hétfő
Megkezdődött a táborozás. A gyerekek szüleikkel – akik az egészségügyi nyilatkozatokat és elérhetőségeiket leadva – érkeztek a váci Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény azaz köznapi nyelven ismert „siketek iskolája” sportpályájára.

Reggeliig ismerkedtek, majd közös ima és a kifli, sajt, kakaó, csokigolyó elfogyasztása után a régi és új „táborlakók” bemutatkozása egymásnak és a tábor önkénteseinek elkezdődött.

A táborozók: Király Boglárka, Király István, Király Levente, Kettler Bence, Vörös Kevin, Németh Károly, Lakatos Liliána, Gáspás Dávid, Horváth Lara, Horváth Ábel, Fizel Zsanett

Az Őket kiszolgáló, óvó-védő önkéntes csapat:

Székely Sándor, Baricz Anikó, Kormányné Erzsike, Kiss Teréz, …….Zsolt, kötelező gyakorlati idejüket töltő Szabolcs, Betti és Fruzsina

A sztorizgatás után ismerkedős közös játékokkal hoztuk közelebb a gyerekeket egymáshoz, így könnyebben tanulták meg a neveket.

12 órakor a Népkonyháról érkezett lencsefőzelék kolbásszal elfogyasztása után

Kézműves foglalkozással, rajzolgatással és a fiúk foci és kosárlabda játékával valamint Halász Judit dalok éneklésével haladtunk az uzsonnaidőhöz. A májkrémes zsemlék paprikával,sajttal és paradicsommal nagy sikert arattak a főzeléket nem nagyon kedvelő ifjúság körében. Nagyon meleg volt ma 38 fok….Rengeteg folyadékkal és hűvösben tartással valamint egymást locsolgatva – pancsolva- próbáltuk a gyerekeket óvni nagy élvezetükre..:)

2015.07.07. Kedd

Mindenki időben érkezett, bemelegítésnek a szalámis-sajtos zsemlék és kakaó, tej, előkészítéséig reggeli tornával és körjátékkal töltöttük az időt.

Reggeli után a meglepetés következett….Egy adományozó jóvoltából trambulin felállítását követték el a tábor önkéntesei….Sorban állással és időbeosztással élvezték a gyerekek az ugrálást. Aki éppen kivűl volt két lábbal a talajon körjátékot és ügyességi játékot játszva tölthette az időt a segítőkkel. A fiúk felfedezték a foci és kosárlabda pályát.

Délben a Népkonyháról megérkezett a pincepörkölt.

Az ebéd utáni trambulinozás mentes időszakban gyurmázás, rajzolás és mesekönyv olvasás valamint zenehallgatás volt árnyékban….A hőmérséklet 39 fok…

14.30-kor a Széchenyi utcában tavaly megnyílt sarki fagyizó vendégei lehettek a táborosaink Fónagy István meghívására! KÖSZÖNJÜK!!!!!

Fagyizás után a Postaparkban egy kis vizes hancúrozás következett, melyet nagyon élveztünk a meleg miatt

Uzsonnára kalács,vaj, lekvár, kakaó, tej,zsemle, felvágott volt a választék a helyi piacról egy termelő felajánlásaként dinnyét és barackot kaptunk. KÖSZÖNET érte!!….Érkeztek a szülők….4 órára már elfogytak a gyerekeink, mert a szüleik menekítették őket haza a hűvösbe..

2015.07.08. Szerda

Reggeliig játék közösen…

Reggeli kakaós kalács, tej, kakaó , csokigolyó tejjel- és ki mit szeretett volna..

Délelőtt Anikó néni hozzájárulásával ribizli volt, mely a savanyúságával kicsit oltotta a szomjukat.

Ügyességi játékokra volt még egy kis szabadidő, majd hűsítővel töltött palackjankat kezünkbe véve a váci Kisvonattal mehettünk egy Börtön-Dunapart-Bp-i Főút-Alsóvárosi körforgalom-Szent Miklós tér kört…KÖSZÖNJÜK!!

A táborba menet az ANGELATÓ fagyizóban  Köszönet érte!- kaptak a gyerekeink fagyit….

Majd a Hajótörténeti kiállításon Szabadi Kálmán életművét és gyönyörű makattjeit is megnézhettük..Köszönjük szépen! Fantasztikus élmény volt!

Ebédre Csirkemáj rizottó volt a Népkonyháról….

Délután dagadófestékkel, melyet Anikó néni készített, alkottunk…Volt ott pillangó és Minyion, virágos kertek hada…és volt aki meg is kostolta az egyébként ehető anyagokból levegő hatására megpuffadó festéket…de azért az uzsonna jól esett nekik ..:) és a gyümölcs joghurt nasinak…J

A vihar megérkezése előtt a gyermekeket a szülők időben elvitték

 

2015. 07.09. Csütörtök

 

Lehűlt az idő…csak 26 fok volt délelőtt….

A gyerekek lázas izgalommal fogyasztották el reggelijüket és utána „Süss fel nap” dalocskájukkal buzdították az égi testet a melegítésre…..Strand napunk volt.

A trambulin rugózott elindulásig, két perces időközönkénti kérdésekkel záporozva a felnőtteket : Mikor indulunk? J

10.30-kor elmentünk a váci strandra…..Sikítozás és a „táncolótalpak” kiázása után a

Pampalini pizzéria - 5 db 32 cm pizza felajánlását Köszönjük szépen! - a strandon elfogyasztott pizzák és adományként kapott gyümölcslé után vissza a vízbe….

A táborhelyünkre visszatéréskor egy  ANGELATO fagyizás….Köszönjük szépen!

Természetesen a víz kifárasztotta őket rendesen, de azért nem engedték a trambulint szabad járatra..Jártányi erejük nem volt, de ugrálni bármekkora.

Nagyon fáradtak voltak és ezt a szülők előre látva időben elvitték őket.

 

2015.07.10. Péntek

 

Vegyes érzelmekkel teli, csüggedten az utolsó nap tudatában érkeztek meg táborosaink….

Erzsike néni túró rudit hozott nekünk nasinak, Anikó néni lángost sütött reggelire amely nagyon laktató volt…Ügyességi játék, foci, kosár, vizes társasjáték, trambulin…

Az aszfalt rajzverseny is megrendezésre került, házilag készített krétákkal..:). Szebbnél szebb művek születtek, díjazásként csokoládé és egyébként minden résztvevő cukor ajándékkal fejezte be a négykézlábas alkotását..

Ezen a napon rengeteg fénykép készült, mert a Nemzetközi Fotós Találkozó helyszíne és a tábor helyszín ugyanaz volt és a nénik a gyerekekről és műveikről kattogtatták a gépeiket.

A lányok színesgumiból egymásnak karkötőket gyártottak.

Ebédre 10 db 40 cm Guseppe pizzát kaptunk Hámori Szabolcs adományaként.

Nagyon szépen Köszönjük!!!

Délután nasi….csoki,nápolyi,gyümölcs, csokigolyó, kukoricarudacska,joghurt…… Az uzsonna már csak rátöméssel sikeredett……. Megérkezett ebéd után a „gitáros bácsi”…Nagyon élvezték kicsik és nagyok egyaránt az általa tanított és közösen előadott énekeket! Köszönjük szépen!!!! Várunk jövőre is!!!

Elérkezett a búcsú ideje…..

Ajándékként minden táborlakónk a Váci Egyházmegyei Karitász közreműködésével egy-egy pólót a Szent Anna Karitászba érkezett pénzadományból pedig egy-egy csomag filctollat, grafitceruzát,noteszt valamint plüss állatkákat és meséskönyveket kaptak ajándékba a csomagoláshoz a Magyar utcai Korall diszkont butiksoráról István és Zita járult hozzá

Nagyon hálásak és aranyosak voltak a „kiscsaládunk”…Fájó szívvel búcsúztunk el…

Viszlát Veletek egy év múlva!!!!

 

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)