Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

XI. Váci Egyházmegyei Találkozó
2015. Június 28.

Szent László napján Nagyorosziban került megrendezésre 2015. június 27-én a XI. Váci Egyházmegyei Találkozó - a "Találkozás öröme" címmel.

A programot 9 órakor Laudes nyitotta, majd a templomkertben nyugvó Tarnai Imre atya sírjára készített kopjafa, valamint a felújított 250 éves templom megáldása következett.

Tavaly Tarnai Imre atya vette át a vándorzászlót Dunavarsányban, hogy a következő egyházmegyei találkozót Nagyorosziban rendezzék. Nagy buzgalommal készült arra, hogy az ő egyházközsége látja vendégül egy napra az egész egyházmegyéből érkezőket. Ám novemberben váratlanul a mennyei hazába költözött. Ezen a napon már égi közbenjáróként; a Jézussal való találkozás örömében volt velünk az általa megálmodott egyházmegyei találkozón.

A templom kertből az "Öröm útja" - gondolatösvényen keresztül az iskola udvarára indultunk; ahol dr. Beer Miklós váci megyéspüspök az egyházmegyéből érkező paptestvérekkel együtt bemutatta a szentmisét.

Szentbeszédében kitért Tarnay Imre atya kitartó és tiszta hittel végzett szolgálatára és a mai világban tapasztalt nehézségek hittel való megélésére. Buzdított mindenkit, hogy Szent László király örököseiként vállalni kell az első lépés kockázatát ahhoz, hogy törekvéseinknek eredménye legyen.

A szentmise végén átadták a vándorzászlót Vecsés plébánosának, aki XII. Váci Egyházmegyei Találkozó megrendezését vállalta.

Az óriási téren (becslések szerint) több, mint 2000 résztvevő volt jelen. Az egyházmegyében működő intézmények, lelkiségek sátraikban várták az érdeklődőket; a gyermekeket sokszínű programokkal várták. A Nagyoroszi egyházközség hívei lelkesen kínálgatták a zsíros kenyeret és az általuk készített finomabbnál finomabb süteményeket.

A nap folyamán dr. Török Csaba - Az Evangélium öröme címmel, dr. Dobszay Márton Benedek - "Szent bolondok" fénykora címmel; dr. Bartal Gábor: A nevetés a legjobb gyógszer címmel tartott előadásokat. Bemutatkoztak a Ciszterci nővérek, a verbita és a ferences testvérek. Különböző népzenei produkciók követték egymást Siklai Fanni; a Szivárvány kórus, az ipolytölgyesi Nádizumzum zenekar közreműködésével. A Nagyoroszi Schola a Naphimnuszt adta elő.

Az est folyamán a templomban a Gödöllői kántorátus vesperást tartott, majd Krátki Kitti és Kozma Ádám koncertje következett. A vallási programokat szentségimádás zárta.

Köszönjük a szervezők áldozatos munkáját;

Emelkedett hangulatban, egymás iránt megnyilvánuló testvéri szeretetben, Isten érezhető jelenlétében telt a találkozó.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)