- ,,AZ ISTEN NEM AZ ALKALMASOK...
- ÖRÖMMEL OSZTOZUNK A SZENTATY...
- EURÓPAI KOLPING KONFERENCIA ...
- FERENC PÁPA A MAGYAR ZARÁNDO...

KOMMUNKÁCIÓS KÉPZÉS A VÁCI EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZNÁL
2014. Szeptember 29.

A Váci Egyházmegyei Karitász és a Katolikus Karitász szeptember utolsó hétvégéjén 14 fő részére kommunikácós tréninget szervezett Zöldy Pál vezetésével.

A képzésen a Ceglédi, a Kartali, az Inárcsi, a Hatvani, a Veresegyházi, a Váchartyáni, a Sződi, a Valkói és a Vác-Deákvári Karitászcsoport önkéntesei és vezetői vettek részt.

A kommunikációs alapképzés témái: a kétirányú kommunikáció, a vezetés kommunikációja; a beszélgetések formái; a kommunikációs magatartás; a testbeszéd; a férfi-női kommunikáció és gondolkodásmód; a Maszlov féle szükséglettorony és a tranzakciós analízis voltak. Továbbá hallhattunk arról mit üzen a testbeszéd; illetve a „4 fül” elmélettel arról, hogy jó fülünkkel hallunk-e, jól reagálunk-e egy-egy megszólításra; amelynek leginkább a segítő beszélgetésnél van nagy szerepe.

Mindezeket kiscsoportos beszélgetésekkel és gyakorlati feladatokkal értelmeztük és mélyítettük el.

A gyakorlati feladatok közül mindenkinek a közösen megrajzolt kép adta a legnagyobb élményt. Ebben rajzolódott ki számunkra legjobban, hogy milyen fontos a karitász-csoport minden tagjának együtt dolgozni a jó cél érdekében. Megértettük, hogy minden tag egyformán értékes, mert mindenki tud hozzátenni valamit ahhoz, hogy végül az eredmény kerek egész legyen.

Vasárnap délután - élményekkel, tapasztalatokkal, új ismeretekkel gazdagodva tértünk haza a képzésről, amelyek a mindennapi karitász munkánk átgondolására és még pontosabb, odaadóbb végzésére ösztönöztek bennünket.