Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...
- AZ ISTEN SOKKAL JOBB, MINT A...
- TÍZ ÉVE NEM VONZOTT OLYAN SO...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

KARITÁSZTÁBOR DUNAHARASZTIN
2014. Július 12.

Június 30-án, hétfőn Berta László káplán áldásával elkezdődött az ingyenes karitász-tábor, ahol 113 gyermek (fiatal segítőkkel együtt) töltött egy hetet. (Július 4-ig péntekig, reggel 9-18 óráig tartott.) Köszönjük a civil szervezeteknek nyújtott pályázati támogatást a Dunaharaszti Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Képviselő Testületének; valamint Dr. Szalay László polgármesternek, Lehel Endre alpolgármesternek, Pethő Zoltán jegyzőnek és – nem utolsósorban – Boros Attilának, a Junior Zrt. vezérigazgatójának segítségét, hogy így a gyermekek számára ízletes és kedvező áru ebédet adhattunk. Köszönjük a Váci Egyházmegyének és a Váci Egyházmegye Karitászának is a támogatást!

Így tudtunk egy hét önfeledt kikapcsolódást nyújtani: ping-pong, kosárlabda-palánk, kézműveskedés, fürdőzés, csócsó és sokféle játék szerepelt a „repertoáron”. Köszönjük, hogy a Gyerekjóléti és Családsegítő Szolgálat szomszédos bohóc-rendezvényére meghívtak bennünket! Köszönjük, hogy a Ruff Pékség egész héten keresztül – ahogyan minden évben - nem kis mennyiségű fékáruval látta el az éhes szájakat és Dr. Tömösy Lászlónak a finom mézet. Mindig számíthatunk Herceg Jánosra, aki a technikai és a tisztasági felelőse volt a tábornak: minden kitűnően működöt. Hála Gintner Orsinak az ének-tánc-, Nagy István új kántorunknak az orgonatanításáért, aki a költözködés fáradalmai között is időt szakított ránk! Köszönet Rónai Jánosnak és Ambrus Istvánnak, akik lovaikkal szereztek nagy örömet a gyerekeknek, a Haraszti Íjász Clubnak, akik izgalmas játékkal fokozták a nyári hangulatot. Bácsi Böbe kedvessége és ügyessége ismét túlszárnyalta a korábbi években tőle megszokottat, szebbnél szebb kézműves tárgy dicsérte kézügyességét, ötletességét és ezt át is adta az érdeklődő gyerekeknek. Utolsó nap sajnos nem tudott jönni, keresték is sokan! Köszönjük Bagó Évának és Lillának, Zentainé Kiss Máriának, Patyi Beának, Fenyvesi Ágnesnek és Kovács Ilonának is a ragyogó kézműves ötleteket! Köszönjük a számháborút Pákozdi Richárdnak és a focit Rácz Mihálynak!

A felnőttek és a kiskorú segítők összefogása nélkül nem valósulhatott volna meg ez a kellemes hét! A fiatal segítők igen ügyesek voltak és keményen dolgoztak, megérdemlik, hogy név szerint megemlítsük őket: Pozsgay Bálint, Marosi Réka és Petra, Paldi Melinda, Patyi Dalma, Fülőp Kitty, Bartos Nati, Uszkay Tamás. Köszönjük azt, ahogy sokan egy hét szabadságukat áldozták a karitász-tábor javára! Most név szerint említjük meg mindazokat, akik anyagilag (pénzzel vagy természetbeni hozzájárulással) vagy a segítségükkel támogatták a karitász-tábort (elnézést, akit kifelejtettünk, vagy akiről tudomást sem szereztünk): Bajnok Éva, Bánréviné Bujdosó Erika, Forgácsné Nagy Zsuzsa, Molnár Bálint, Simon Péter, Gyarmati Attila, Juhász Annamária, Fábián Zenáta, Maruzsa Anna, Szabó Reni, Bari Mihály, Balogh Rebeka, Drahos Zsanett, Csurgai Noémi, Palyaga Bence. Rajtuk kívül több szülő és nagyszülő is részt vállalt a gyermekek szolgálatában. Helméczy Richárd számos, jobbnál-jobb fényképet készített az egész hét folyamán.

Köszönjük a Kreatívdiszkont Kft-nek www.kreativdiszkont.hu és Qx – Impex Kft-nek kreatívtermékek és játékok fölajánlásait!

A sok segítségnek köszönhető, hogy a színvonalas táborért nem kell fizetni.

A gyermekek jól érezték magukat - ezért fogtunk össze ilyen sokan-, meg is lett az eredménye! Reméljük, hogy számíthatunk máskor is mindnyájukra! A jóság  - mint látható – ragadós! Talán a képek többet elmondanak, mint a szó:

Szeretettel:

Dunaharaszti Szent Erzsébet Karitász

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)