Programnaptár
<< 2024 Március >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Egyházmegyei hírek
- DRÉGELYPALÁNKRA ÉRT MOLNÁR L...
- ÚTON A HÚSVÉT TAVASZA FELÉ...
- KRISZTUS SZENVEDÉSÉNEK ÚTJA ...
- MEGRENDEZTÉK A XIII. ROMA KO...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

VÁROSI KITÜNTETÉS AZ ABONYI KARITÁSZCSOPORTNAK
2014. Június 13.

Az Abonyiak Abonyért Alapítvány Kuratóriuma 19. alkalommal adott át kitüntető elismeréseket olyan abonyi polgároknak, akik munkájukkal, tevékenységükkel előmozdították városunk gazdasági, társadalmi, kulturális fejlődését.

Idén, a Kuratórium egységes döntése alapján a pünkösdi rendezvénysorozat keretében (a tiszteletdíjjal együtt) négyen vehették át a megtisztelő kitüntetéseket. A beérkezett javaslatok elbírálása alapján a Karitász abonyi csoportja is kitüntetésben részesült.

A Karitászcsoport méltatása az alábbiakban olvasható:

"A 2005-ben 8 fővel megalakult csoport az évek során személyi összetételében megváltozott, létszámában folyamatosan növekedett. A helyi egyházközség keretén belüli munkájukat a városunk teljes lakossága érdekében végzik, segítséget nyújtanak a hívőknek és a nem hívőknek egyaránt. Feladatként vállalták a családok, egyedül élő idős emberek problémáinak enyhítését, valamint a fiatalokkal, gyermekekkel való törődést.

2005 óta több száz gyermeket táboroztattak térítésmentesen itthon a plébánián, az egyházközség balatoni nyaralójában, valamint az ország különböző tájain. Évente 50-60 gyermeket részesítenek beiskolázási támogatásban

Megalakulásuk óta minden évben karácsonyi szeretetcsomagot készítenek, melyet ünnepség keretében adnak át a rászoruló családoknak.

Az év folyamán több alkalommal segítenek a bajba jutottatoknak élelmiszercsomaggal, gyógyszer kiváltással, télen tűzifavásárlással, ruhaadománnyal, bútorral, egyéb használati eszközökkel.

Idősek Világnapján és Karácsonykor kulturális műsort szerveznek az időseknek, mely mellett csekély ajándékkal kedveskednek nekik.

Programjaikon megtelik a templom és utána a Közösségi Ház, mely bizonyítja, hogy örömmel vesznek részt az idősek az általuk kínált rendezvényen.

 

Szintén ilyen örömmel vesznek részt a gyermekek a minden hónap 3. szombatján megrendezett Játszóházi délutánokon.  Szerveztek gyűjtést árvízkárosultak részére, koncertet sterilszoba kialakítására, karácsony előtt a Vöröskereszttel közös gyűjtésben vettek részt.

Évente két alkalommal szerveznek Jótékonysági bált, valamint 2010 óta a Sportcsarnokban szervezik meg az Óév búcsúztató Szilveszteri bált több száz résztvevővel. Jó látni amikor a fiatalok és szüleik együtt szórakoznak, és szívesen vesznek részt a Karitász bálokon.

Az eltelt 9 év alatt végzett munkájukat nehéz lenne felsorolni, de aki már halott a Karitász csoportról, vagy részt vett rendezvényeiken, tanúsíthatja, hogy odaadásuk, lelkiismeretük önzetlen segítőkészségük határtalan.

Az önzetlen és áldozatos munka elismeréseként alapítványunk kuratóriuma Abonyiak Abonyért díjat adományoz a Karitász abonyi csoportja részére."

Gratulálunk és Isten áldását kérjük a Karitászcsoport áldozatos munkájára!

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)