Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- ADÓJÁNAK 1%-ÁVAL KÉRJÜK, TÁM...
- "ISTEN MAGA AZ ÉLET ÉS ...
- A JÓISTEN SZÁMÍT MÉG RÁD ? A...
- FELFÖLDI LÁSZLÓ PÜSPÖKÖT ÉS ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitászcsoport vezetői találkozó Vácon III.
2021. Július 16.

A Váci Egyházmegyei Karitász 2021. június 4-én egy több héten át tartó találkozó sorozatot indított el a karitászcsoport vezetők számára.

A harmadik találkozó alkalmával a csömöri, a pataki, a Zagyvapálfalva-vizslási, a váchartyáni, a terényi, a szobi, a letkési és a nőtincsi karitászcsoportok vezetőivel 2021. július 16-án Vácon találkoztak a Váci Egyházmegyei Karitász vezetői és munkatársai.

Az egyházmegyei karitászközpont ezt az alkalmat is az egységes tematika szerint valósította meg, így a plébániai karitászcsoportok képviselőivel közösen tekintették át az egyházmegye aktuális szociális-karitatív helyzetét, az előttük álló kihívásokat és távlati terveiket.
A találkozó fontos eleme volt a karitászönkéntesek lelki megerősítése is, melyet a közös imádságok és beszélgetések szolgálták. 
A július 16-ai találkozó fókuszában is egymás megismerése, a tapasztalatok átadása és karitász munka idei feladatai álltak, beleértve a Váci Egyházmegyei Karitász harminc éves megalakulására történő megemlékezéssel járó lehetőségeit és Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készülődést, valamint a szegények segítésének aktualitásait is.
Az idei nyár nagy kérdése, a gyerekek közösségi tevékenységének biztosítása bentlakásos és napközis táborokkal. A veszélyhelyzet elmúltával, látva a rászoruló családok helyzetét, több csoport is vállalkozik táborok szervezésére. Örömteli, hogy a karitászcsoportok önkénteseinek áldozatos munkája révén idén is, különböző helyszíneken, több mint 250 gyerek nyári táboroztatása valósulhat meg az egyházmegyében, amelyet a Váci Karitász Központ pénzügyi és természetbeni hozzájárulással is támogat.
A nap folyamán a résztvevők rövid előadásokban áttekintő képet kaptak az egyház karitász tevékenységéről a világegyházi távlatoktól az egyházmegyei, plébániai struktúra történeti és hitbéli alapjain keresztül Ferenc Pápa és XVI. Benedek pápa különböző megnyilatkozásait is megismerve.
Minden alkalom egyben lehetőséget nyújt egy rövid megállásra, hogy együtt, személyes megbeszélések révén visszatekinthessünk a mögöttünk álló, sokszor veszteségekkel együtt járó járványidőszakra, hogy megerősítést, közösségi és személyes támogatást kapjunk egymástól is.


A találkozók sorozata Abonyban folytatódik 2021.július 17-én.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)