Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- JÖVŐÁLLÓ HIVATÁSOK, SZEMÉLYR...
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...
- AZ ISTEN SOKKAL JOBB, MINT A...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitászcsoport vezetői találkozó II. Vácon
2021. Június 22.

A Váci Egyházmegyei Karitász a 2021. június 4-én megkezdett képzéssel egybekötött találkozóinak immár második állomásához érkezett.

Váci Egyházmegyei Karitász egy több héten át tartó sorozatot indított el a karitászcsoport vezetők számára. A képzéssel egybekötött találkozókon az egyházmegye plébániai csoportjainak vezetői három helyszínen kapcsolódhatnak be a folyamatba. Vác mellett a továbbiakban Szécsény és Abony is otthont ad az eseményeknek. A június 19-ei találkozón a 12 karitászcsoport képviseletében Bujákról, Dabasról, Dunaharasztiból, Nagyorosziból, Borsosberényből, Bercelről, Alsógödről, Fótról, Veresegyházról, Turáról, Hatvan-Újvárosból, Hatvan-Belvárosból érkeztek a résztvevők.

Az egyházmegyei karitászközpont minden alkalmat egységes tematika szerint valósít meg, így a plébániai csoportok képviselői és az egyházmegyei központ vezetői, munkatársai közösen tekintik át az egyházmegye aktuális helyzetét, az előttük álló kihívásokat és távlati terveiket. Annak ellenére, hogy ezek a találkozók nagyrészt munkamegbeszélések és képzések, mégis a közös imádságok révén egyben a közösség lelki kapcsolatainak erősítését is szolgálják. A június 19-ei találkozó fókuszában egymás megismerése, a tapasztalatok átadása és karitász munka idei feladatai állnak, beleértve a Váci Egyházmegyei Karitász harminc éves megalakulására történő megemlékezéssel járó lehetőségeit és Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készülődést, valamint a szegények segítésének aktualitásait is.

Az idei nyár nagy kérdése, a gyerekek közösségi tevékenységének biztosítása bentlakásos és napközis táborokkal. A veszélyhelyzet elmúltával, látva a rászoruló családok helyzetét, több csoport is vállalkozik táborok szervezésére. Örömteli, hogy a karitászcsoportok önkénteseinek áldozatos munkája révén idén is, különböző helyszíneken, több mint 250 gyerek nyári táboroztatása valósulhat meg az egyházmegyében, amelyet a Váci Karitász Központ pénzügyi és természetbeni hozzájárulással is támogat.

A nap folyamán a résztvevők rövid előadásokban áttekintő képet kaptak az egyház karitász tevékenységéről a világegyházi távlatoktól az egyházmegyei, plébániai struktúra történeti és hitbéli alapjain keresztül Ferenc Pápa és XVI. Benedek pápa különböző megnyilatkozásait is megismerve.

Minden alkalom egyben lehetőséget nyújt egy rövid megállásra, hogy együtt, személyes megbeszélések révén visszatekinthessünk a mögöttünk álló, sokszor veszteségekkel együtt járó időszakra, hogy megerősítést, közösségi és személyes támogatást kapjunk egymástól is.



Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)