Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- A KÖZÖSSÉG ÖSSZETARTÓ EREJÉT...
- JÖVŐÁLLÓ HIVATÁSOK, SZEMÉLYR...
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

TÁJÉKOZTATÁS
2020. Március 21.

Elindult a 1357-es adományvonal; a 11711711-22222222 számlaszám megnyitásával. A fenti számlaszámra történő utalással/pénzfelajánlással vagy hívásonként 500 Ft-tal lehet a karitatív szervezetek munkáját segíteni.

Ezzel egyidejűleg létrehoztak egy önkéntességet segítő honlapot:
a https://segitunkegymasnak.hu/ weboldalt. Előbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani.

A 1357 egy új adományvonal, amelynek létrejöttével átmenetileg szünetelnek a segélyszervezetek külön adományvonalai (a karitász 1356-os adományvonala is).
Az adományvonalra érkező pénzadományok nem az egészségügyi ellátást fogják szolgálni, mert arra a kormány biztosítja a szükséges forrásokat.  https://www.magyarkurir.hu/hirek/megszunik-karitativ-szervezetek-onallo-adomanygyujto-vonala?fbclid=IwAR26q3P3ReCy-cfqt_I1UACj5aOxSLeMa8pV5Z2XGOXyASxOf1WM_cFfCu4

Az összefogás célja a koncentrált segítségnyújtás és remélik, hogy így sok embernek tudnak hatékonyabban segíteni. Az állami vezetők számítanak a segélyszervezetekre - így a Katolikus Karitászra, a Magyar Református Szeretetszolgálatra, a Magyar Vöröskeresztre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatra, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetre, valamint a Baptista Szeretetszolgálatra.

Az akciócsoport feladata, hogy segítse az önkéntes kezdeményezéseknek és adományozásoknak a koordinációját, felkarolja az országszerte elindított civil mozgalmakat. Erre pedig létrehoztáksegitunkegymasnak.hu oldalt.

A koronavírus-járvány miatt szigorodtak a segítségnyújtás és adománygyűjtés szabályai

Tájékoztató kampányt szeretnének indítani a segítségnyújtás lehetőségeiről, amelyben ismert magyarok hívnák fel a figyelmet a társadalmi összefogás, szolidaritás, segítségnyújtás fontosságára.

A koronavírus-járvány miatt megváltozik a karitatív munka, szigorodtak a segítségnyújtás, adománygyűjtés szabályai, így például lehetőség szerint minél kevesebb személyes találkozással kell végezniük a munkájukat a karitatív szervezeteknek.

A nagyböjti élelmiszergyűjtést a hagyományos formában nem lehet folytatni.  A kialakult helyzetre való tekintettel a Katolikus Karitász meghosszabbította és pénzadománygyűjtéssé alakította át a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtő akcióját.

A felajánlásokból főként élelmiszerekkel és higiéniai felszerelésekkel támogatjuk a karitász intézményeiben, programjaiban ellátott családokat és a jelenleg különösen veszélyeztetett helyzetben lévő idős embereket. Szükség van továbbá a hátrányos helyzetű településeken végzett munkánk folytatására is, ahol különösen fontos a gyermekek otthoni tanulásának és étkeztetésének a biztosítása; valamint az idősek védelme, támogatása.

Online adományozásba itt lehet csatlakozni:
https://karitasz.hu/ segitene/onlineadomany

Információink szerint az önkormányzatok állami felhatalmazást kaptak arra vonatkozóan, hogy a 70 év feletti lakosság ellátásáról gondoskodjanak. Több településen szórólapokon tájékoztatták az idősebb korosztályba tartozó lakosokat, hogy milyen telefonszámot hívjanak, ha segítségre szorulnak. Emiatt nagyon fontos, hogy az önkormányzatokkal együtt igyekezzünk segítséget nyújtani. Aki tudja vegye fel a települése önkormányzatával a kapcsolatot, hogy összehangoltan és a kiadott rendelkezéseknek megfelelően történjen a segítségnyújtás.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)