<< 2024 Március >>

- DRÉGELYPALÁNKRA ÉRT MOLNÁR L...
- ÚTON A HÚSVÉT TAVASZA FELÉ...
- KRISZTUS SZENVEDÉSÉNEK ÚTJA ...
- MEGRENDEZTÉK A XIII. ROMA KO...

Az Aszódi Karitászcsoport beszámolója a 2019-es évről
2019. December 23.

Egész évben a rászorulók szolgálatában:
a Katolikus Karitász Aszódi csoportjának éves munkájáról - dióhéjban

Ahogy a korábbi évek, úgy a 2019-es esztendő is aktív munkával, szolgálattal telt az aszódi csoportban. Minden hónap első hétfőjén a Katolikus Hitéleti Központban ruhát osztottak a csoport tagjai. A bőséges ruha adományból két alkalommal tudtunk juttatni nógrádi kistelepülésekre is.

A Húsvétot megelőző nagyböjtben tartós élelmiszert gyűjtöttünk, majd az adományokból élelmiszer csomagokat állítottunk össze és több mint negyven családhoz juttattunk el, nem csak az aszódi, hanem a domonyi rászorulóknak is. A faluban nem működik karitász csoport, így az ottani szolgálatot is aszódról látjuk el.

Az Egyházmegyei Karitász segítségével, több alkalommal nyílt lehetőség babaétel és pelenkaosztásra, amit meghirdettünk az aszódi bölcsödében, óvodában, illetve a védőnői- és a domonyi családsegítő szolgálaton keresztül. Ez úton is köszönjük minden érintett szervezet közreműködését.

Mi is közreműködtünk, mégpedig a Galgamenti Élő Rózsafüzér Zarándoklaton résztvevők fogadásán – süteményekkel, szendvicsekkel és üdítővel kínáltuk az aszódra beérkezőket a Fiúnevelő Intézet kertjében.

Örömünkre szolgál, hogy a váci központon keresztül, közreműködésünkkel több család kapott bútort, háztartási gépeket.

Mégis azt kell mondani, hogy az élelmiszer segélyen maradt a fő hangsúly, hiszen márciusban 300 konyhakész pizzát osztottunk Aszódon és Domonyban és most az ádventben, Szent Miklós napjának vigíliáján újabb 280 konyhakész pizza és melegszendvics került kiosztásra a két településen.

Az évekkel korábban felelevenített hagyomány szerint Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén három alkalommal – először a Javítóintézeti kápolnában, majd a két vasárnapi szentmisén – osztottunk Erzsébet-kenyeret.

Ádvent elején újból élelmiszert gyűjtöttünk, így a karácsonyi ünnepek előtt ismét segíteni tudtunk. Ez úton is hálásan köszönjük a kedves hívek adományait, melyekből csomagokat állítottunk össze és juttattunk el a szükséget szenvedők számára.

Aztán az ünnepekben mi is elcsöndesedünk egy kicsit, hogy szeretteink körében feltöltődve, újult erővel szolgálhassunk a 2020-as évben.

Megköszönve mindenki áldozatos munkáját, segítségét, áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyt és sikerekben gazdag újévet kívánok mindenkinek a csoportban dolgozó aktivisták és a magam nevében!

Klamár Klára kariászcsoport vezető