Programnaptár
<< 2020 Július >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- GALGÓCZY ERZSÉBET EMLÉKNAP...
- ISTEN SOK MINDENT BÍZOTT RÁN...
- SZENT LÁSZLÓ MEGSZENTELTE A ...
- EGYMÁST LÁTOGATÓ BETEGLÁTOGA...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Rászoruló gyermekeket vitt kirándulni a Hévízgyörki Karitászcsoport
2019. Szeptember 25.

A Hévízgyörki Szent Erzsébet Karitászcsoport önkéntesei rászoruló gyermekeket vittek kirándulni 2019. szeptember 21-én.

A Karitászcsoport vezető beszámolója az alábbiakban olvasható:

Karitászcsoportunk tagjai évről-évre vállalják és megszervezik, hogy ősszel egy csoport nehéz sorsú gyermekeket elvigyenek kirándulni. Idén a Mátrába indultunk 26 általános iskolás korú gyermekkel.

Első állomásunk Parádfürdő volt, ahol a Cifra Istállót látogattuk meg, benne a kocsi múzeumot; a régi idők kocsijait, hintóit, csodálhattuk meg. Megtekinthettük a száz évvel ezelőtti kovács-, asztalos- és lószerszámkészítő műhely eszközeit, szerszámait.

Utunkon továbbhaladtunk Recskre. Az erdő közepére sétáltunk a recski kényszermunkatábor emlékére állított emlékműhöz. Aztán megnéztük a barakkokat, ahol szembesültünk a kommunista haláltábor szörnyűségeivel.

Recsket elhagyva, egy csodálatos erdei úton haladva, gyönyörű napsütésben, megkerestük Szent István- csevice kerekes kútját, melyből enyhén szénsavas, különleges ízű, vizet meríthettünk. A kút melletti pihenő helyen, a hatalmas fák hűs árnyai alatt, a csörgedező kispatak hangulatát élvezve, megebédeltünk és pihentünk. Utunk következő állomása Parádsasvár volt, ahol várták csoportunkat, az üvegmanufaktúra műhelyben, ahol egy látványos üvegfújó bemutatón vehettünk részt. Ízelítőt kaptunk az üvegmegmunkálás folyamatáról. A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték a nem mindennapi előadást. Ők is kipróbálhatták az üveg lufi fújást, ami hatalmas élményt adott nekik. Innen, haza indultunk, még útközben élvezve a Mátra csodálatos látványát. Nagyon sok élménnyel gazdagodva, tudásunkat hasznos információkkal bővítve, a mátrai sétától kellemesen elfáradva tértünk haza.

A karitász szolgálatnak egyik legszebb élménye, ha boldog gyermekarcokat látunk, akik a mi segítségünkkel, örömmel, vidáman, önfeledten élhetnek meg egy kellemes, szép napot.

Fercsik Jánosné

karitászcsoport vezető Hévízgyörk

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)