Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- JÖVŐÁLLÓ HIVATÁSOK, SZEMÉLYR...
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...
- AZ ISTEN SOKKAL JOBB, MINT A...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

"Több leszel, ha teszel!" programsorozat Cegléden
2019. Szeptember 19.

A Váci Egyházmegyei Karitász pályázatot nyert az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által - "Több leszel, ha teszel!" - Fiatalok az önkéntességért címmel meghirdetett pályázaton. A pályázati programsorozat nyitó rendezvényét 2019. szeptember 19-én 13.30-tól tartottuk a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

A Ceglédi Szakképzési Centrum és a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ a Váci Egyházmegyei Karitásszal együttműködve a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjaival valósítja meg a "Több leszel, ha teszel!" című programsorozatot, mely a diákoknak a kötelező 50 órás közösségi szolgálat elvégzését is biztosítja.

A diákoknak az új lehetőségről a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai: Fieszl Csaba és Palánkiné Kiss Andrea tartott előadást a fiataloknak. A rendezvényen részt vettek az együttműködő partnerintézmények képviselői: a Ceglédi Szent Kereszt Karitász Csoport részéről, mint programkoordinátor Böndő-Szegedi Szilvia és Dékány Mária Magdolna karitászcsoport vezető. A Ceglédi Szakképzési Centrum részéről dr. Ferenczi Norbert kancellár; a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Idősotthona részéről Szabóné Kökény Erzsébet intézményvezető, valamint a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola részéről Fernengel Katalin igazgató.

A pályázat fő célkitűzése, hogy a jövő nemzedékének bemutassuk karitatív tevékenységünket,valamint a felnövekvő generációk számára minél korábbi életkorban lehetőséget biztosítsunk  a társadalmi felelősségvállalásra.

A program során rendszeres látogatásokat tervezünk - magányos, beteg idős emberek otthonaiban, illetve idősotthonban.

Fontosnak tartjuk, hogy a programba bevont fiatalok valódi élethelyzetekkel találkozzanak és közösségben, játékos formában nyerjenek tapasztalatokat. Segélyszervezetünk munkájába bekapcsolva a tevékeny szeretetre irányítjuk a figyelmüket, hogy nyitott szemmel járjanak és vegyék észre környezetükben a szükséget szenvedőket. Az idősekkel való találkozások során célunk a generációk közötti szakadék áthidalása.

A függőségek területén a legveszélyeztetett korosztály a fiataloké, így a szenvedélybetegségekről és a drogprevencióról is szeretnénk támpontokat adni a résztvevőknek.

Ezért 2019. szeptemberétől 2020 májusáig több szakmai programon vehetnek részt a diákok :

A nyitó programot követően a diákok a Szociopoly társasjátékon keresztül ismerkedhettek meg a rászoruló családok mindennapjaival és küzdelmeivel. Nagy örömünkre szolgált, hogy a játékban az egyik csapatot az idősotthon lakói képviselték.

Októberben az idősek világnapjához kapcsolódva kézműves ajándékot készíthetnek a rendszeresen látogatott időseknek; valamint a RÉV Szenvedélybeteg Segítő Szolgálathoz látogatunk Kecskemétre.

Novemberben és decemberben a fiatalok segélyszervezet adventi programjaiba kapcsolódva segítenek az adománygyűjtésben, majd a karácsonyi csomagok elkészítésében. Továbbá megajándékozzák a rendszeresen látogatott időseket.

Januárban a K.I.A.B.Á.L társasjátékot ismerthetik meg, amely drogprevenciós kérdésekben segít megtalálni a helyes választ.

Márciusban az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója interaktív formában mutatja be a Caritas Junior és a Caritas Young programot.

Áprilisban bekapcsolódunk a "Te szedd!!" akcióba a környezettudatos életmód megismertetése keretében.

Végül 2020. május 1-jén a programban résztvevő fiatalokat Vácra várjuk - ahol a karitászközpontban összefoglaljuk az elmúlt hónapok tapasztalatait, majd városi kalandtúra segítségével ismerkedhetnek meg Vác nevezetességeivel.

Reméljük, hogy a résztvevő fiatalok olyan hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek majd, amelyekre jól tudják alapozni felnőtt, felelősségteljes életüket.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)