Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- A KÖZÖSSÉG ÖSSZETARTÓ EREJÉT...
- JÖVŐÁLLÓ HIVATÁSOK, SZEMÉLYR...
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitásztábor Kartalon
2019. Július 5.

A Kartali Szent Erzsébet Karitász Csoport ebben az évben is megrendezte Karitász Hittan táborát, immár hetedik alkalommal. Táborunk június 24-től július 5-ig tartott. Az előző évekhez hasonlóan közel 120 gyerek táborozott a plébánia udvarán lévő „Mindenki Parkjában’’

Ebben a táborunkban volt a legvegyesebb korosztályú gyermekek, egészen az óvodástól a hatodik osztályosig.

A napi programunk a reggeli után, a délelőtti hittan foglalkozások, gitáros énekek tanulása és éneklés. Fél 12-től az ebédig játék, és ebéd után kézműves foglalkozások, foci, tollaslabdázás, akadályverseny volt.

A kézműves foglalkozásokat pedagógusok és más önkéntesek végezték, akik nem karitász tagok.Volt mozaik ragasztás,fonal fonás, papírfonás, monotípia készítés, activity, lisztes lufizás,csuhézás, mindenki választhatott mit szeretne csinálni.

Hagyományainkhoz híven a Park falára minden évben mindenki rányomja tenyerét különböző színekkel, így megörökítve, hogy Ő is táborlakó volt egykor.

A kirándulásunk ebben az évben Szécsényben volt: a Ferences Rendházban és templomban ,valamint a Ferences Szegény Gondozó Nővérek Betánia Idősek Otthonában jártunk. A gyerekek nagyon élvezték az idegen vezető és Lóránt atya, valamint Teréz nővér előadását, amint elmondták nekik a templom és a kolostor törénetét, illetve azt, hogyan telik egy-egy napjuk.

Találkoztak az idősekkel is akik nagy szeretettel fogadták Őket, és örültek a saját készítésü ajándékoknak. Nagyon megható volt a gyerekek és az idősek beszélgetése. A napot még egy érdekes további kirándulás követette. Elmentünk Pöstyénpusztára a Szlovák –Magyar határra és az Ipoly hídján állva egymás kezét fogták egyik a Magyar másik a Szlovák oldalon. Nagy öröm volt az is, hogy Ők külföldön voltak. Erre a kirándulásra alapoztuk a heti hittan foglalkozásokat, amelyen megtanulták, hogy mennyi Ferences Rendház van Magyarországon és hol vannak ezek, valamint a Ferencesekről amit lehetett ezalatt a rövid idő alatt mindent.

Pénteken a heti tanultakból valamint a kiránduláson szerzett élményekből volt vetélkedő. Hét különböző állomáson különféle kérdésekkel. Ezen a napon nagy örömünkre meghívásunknak eleget téve meglátogattak bennünket a Váci Egyházmegyei Karitász vezetői: Feiszl Csaba karitászigazgató, Palánkiné Kiss Andrea és Simon Kázmér. Örültünk. hogy eljöttek és megnézték, hogyan telik egy napunk. Meghívtuk Bognár László tanár urat is aki önkormányzati képviselő, de első sorban tanár és táboraink aktív résztvevője feleségével együtt.

Volt még egy különleges meghívott csoport is a záró napunkon  a Vanyarci Cigány Pasztoráció 15 tagja két vezetőjükkel, akik meséltek a cigányokról, táncoltak és részt vettek velünk a 16 órai záró szentmisénken. Köszönjük vendégeinknek, hogy jelenlétükkel megtiszteltek minket.

Itt szeretném megköszönni még a támogatóinknak  is az adományt elsősorban Tamási József atyának a két heti részvételét, valamint az Egyházmegyei Karitász támogatását, a helyi képviselő testületnek az ebédet,a szülőknek hozzátartozóknak az adományokat úgy pénzbeli valamint természetbeli (zöldség, gyümölcs, sütemény, édesség stb.) az AZA-KER KFT-nek , a Braunn Papírboltnak az egész évi támogatását, és a Gyógytündér Gyógyszertárnak ! Valamint szeretnék köszönetet mondani a 4 hitoktatónak, pedagógusoknak,óvónőknek, kézműves foglalkozáson résztvevőknek,az IFI-karitászosainknak, a Karitász önkénteseinknek és mindenkinek, aki bármivel is hozzá járult, hogy a két hét zökkenő mentes legyen úgy a gyerekeknek mint a dolgozóknak.

Köszönettel

Pethő Józsefné karitászcsoport vezető

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)