Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...
- AZ ISTEN SOKKAL JOBB, MINT A...
- TÍZ ÉVE NEM VONZOTT OLYAN SO...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Szent Erzsébet napi Püspöki szentmise
2018. November 18.

Ferenc pápa a tavalyi évben hirdette meg először a szegények világnapját. Ez nap hazánkban egybe esik Árpádházi Szent Erzsébetnek - a karitász védőszentjének az ünnepével.

Ebből az alkalomból a váci székesegyházban 2018. november 17-én 10 órakor dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatott be szentmisét az egyházmegyében szolgálatot teljesítő karitász önkénteseknek.

Püspök Atya szentbeszédében többször utalt Ferenc Pápa szegények világnapjára kiadott körlevelére. Felhívta a figyelmet, hogy minden karitászcsoport olvassa el.

Kiemelte: A szegények nem jelenthetnek problémát. A karitászosok mutatják meg az egyház igazi arcát a szeretetükkel. Nem nevezhetjük magunkat kereszténynek, ha nem törődünk a szegényekkel, elesettekkel. Idézett Szent János apostol szentleckében elhangzott leveléből: "Abból ismerjük meg (Isten) szeretetét, hogy életét adta érettünk. Nekünk is életünket kell adnunk testvéreinkért. De meg van-e bennünk az Isten szeretete, ha azt látjuk, hogy valamelyik testvérünk szükséget szenved, és elzárjuk előle a szívünket, pedig módunkban állna, hogy segítsünk rajta?"

A szentmise keretében Püspök atya megáldotta és megszentelte a Szent Erzsébet kenyereket, melyet a Lipóti pékség készített.

Fieszl Csaba karitászigazgató és Miklós püspök atya a szentmise végén átadta a Szent Erzsébet díjat annak a 4 karitász önkéntesnek, akik az egyházmegyében a legáldozatosabban végeztek karitatív munkát.

Fieszl Csaba karitászigazgató és Miklós püspök atya a szentmise végén átadta a Szent Erzsébet díjat annak a 4 karitász önkéntesnek, aki az egyházmegyében a legáldozatosabban végzett karitatív munkát.

A díjat idén Fidesz Istvánné - a Vác-Deákvári Karitászcsoport önkéntese

Magyarné Baricz Anikó - a Vác-Alsóvárosi Karitászcsoport önkéntese

Nagyné Bozsó Margit - a Tiszaföldvári Karitászcsoport önkéntese és

Bukovszki Péterné - a Dabasi Karitászcsoport önkéntese kapta.

A kijáratoknál a karitász munkatársai a szentmise résztvevőinek Erzsébet kenyeret osztottak, illetve a megjelent 25 karitászcsoport képviselői a karitászközpontba leszállított Erzsébet kenyereket elvitték saját településükre, hogy ott is megtartsák Erzsébet napi megemlékezésüket.

Köszönjük a Lipóti Pékség támogatását!

Gratulálunk karitász önkénteseinknek és további munkájukra Isten áldását kérjük.

PKA

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)