Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...
- IMÁDKOZZUNK NEMZETÜNKÉRT, HO...
- ADÓJÁNAK 1%-ÁVAL KÉRJÜK, TÁM...
- "ISTEN MAGA AZ ÉLET ÉS ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitásztábor Kartalon
2018. Július 16.

A Kartali Szent Erzsébet Karitászcsoport táboráról az alábbiakban olvasható a csoportvezető beszámolója:

A Kartali Szent Erzsébet Karitász csoport ebben az évben is megrendezte két hetes táborát, július 2-6-ig és 9-13-ig. Az első héten az első és második osztályos gyerekek jöhettek. A második pedig egy rendhagyó hét volt, az ovisok voltak 20-an és a 3-4-5-6. osztályosok több mint negyvenen.

Mindkét héten reggel 9 órakor kezdtünk tornával és reggeli imával, majd következett a reggeli. azután játék és 10 órától hittan a templomban és a Mindenki Parkjában - két csoportban. Az egyik csoportban az egyházmegyéről és az egyházközségről tanultak; a másikban pedig a karitászról, hogy kinek mi jut eszébe és mit gondolnak róla. A hittant egy összevont gitáros ének tanulásával fejeztünk be, aminek nagy sikere volt mindig.

Azután ebédig játék. Ebéd után ismét játék amíg a csoport vezető IFI-sek rendbe rakták az asztalokat a kézműves foglalkozásokra. Délután 1 órától kezdődtek a foglalkozások. Vendégeinkkel csuhéztak, fonálból karkötőt fontak, papírfonást tanultak, papír mozaikot csináltak, origamiztak, közben akadályverseny is volt. Egyik nap ellátogattunk a Ladócsy Műterem Galériába megnéztük a kiállítást, majd délután Ladócsy László művész tanár jött el és különböző technikákat mutatott a gyerekeknek amit ki is próbáltak.

Mindkét héten szerdán kirándultunk Vácra. Első héten megnéztük a Székesegyházat Varga Laci atya vezetésével. Laci atyának Kartal ott van a szíve csücskében, mivel itt kezdte a papi szolgálatát. A gyerekek közül soknak volt a valamelyik nagyszülője Laci atya IFI-se. Azután megebédeltünk a Püspöki Palota kertjében, ebéd után megnéztük a bárányokat és természetesen MISUT - a csacsit is. Püspök atyával is találkoztunk a kertben, ahol megköszöntük Neki, hogy bemehettünk és megnézhettük az Ő szűkebb birodalmát. A gyerekek számára kedves elfoglaltság jött lementünk a Duna partra a játszótérre majd fagyizni is elsétáltak. Nagyon tartalmas nap volt.

A másik héten ugyan ez volt a terv ,amelyből a játszótér nem jött össze mivel esett az eső, de helyette megnéztük az Egyházmegyei Múzeumot Klamár Zoltán vezetésével, és kisvonatoztunk körben Vácon. A hét utolsó napján az egész heti hittanból és a kirándulásból összerakott kérdésekből volt akadályverseny. Ebéd után vártuk a szülőket és előadták a gyerekek az egész héten tanultakat és elmesélték élményeiket a szülőknek egy kis agapé mellett. 3 órakor szentmisével zártuk a hetet. Köszönjük a támogatást mindenkinek aki bármivel is hozzájárult hogy a 130 gyerek jól érezze magát.

Főbb támogatóink:

- A Kartali önkormányzat aki biztosította az ebédet ingyen mindkét héten,

- a Váci Egyházmegyei Karitász, aki pénz adománnyal támogatott,

- az AZA-KER KFT, az ANDROB KFT, a BRAUN WERK KFT - akik kedvezményt adtak vásárlásunkból,valamint köszönjük a jégkrémet, a palacsintát, a sok süteményt,a zöldséget és gyümölcsöt, és a pénz adományokat.

Természetesen köszönet illeti az óvodai-iskolai pedagógusokat, a kreatív foglalkozást vezetőket, IFI-Karitászosainkat és nem utolsó sorban a karitász tagokat akik a háttér munkát végezték.

Isten fizesse meg Mindenkinek!

Pethő Józsefné karitászcsoport vezető

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)