Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- A KÖZÖSSÉG ÖSSZETARTÓ EREJÉT...
- JÖVŐÁLLÓ HIVATÁSOK, SZEMÉLYR...
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitásztábor Dányban
2018. Július 15.

A Dányi Karitászcsoport az alábbi beszámolót küldte táboráról:

A Szalakóta kézműves és Karitász tábor 2018. július 9-től 13-ig, illetve július 16-20-ig szerveződött a Dányi Családsegítő épületében.

A két héten összesen 36 gyermek táborozott.

Minden nap délelőtt és délután is egy-egy kézműves tevékenység volt betervezve, melyek apró változtatással (alkalmazkodva a körülményekhez) meg is valósultak. A kb. 20 féle kézműves alapanyag, eszköz és technika nagyon lefoglalta a gyermekek érdeklődését, kitartóan alakítgatták munkadarabjaikat. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálta a maga készségei- és képességeihez való elfoglaltságot, játékot. Aki várt a kézművességre, vagy már végzett, az játszott, aki elmerülten játszott, annak volt lehetősége később kézműveskedni. Így mindenkire mindíg kellő idő jutott, egyéni bánásmódot, differenciálást alkalmazva.

A sporteszközök (360 fokos hinta, óriás trambulin, billenő- és egyensúly deszka, egyensúly-tölcsér,  tér-irány fejlesztő szőnyeg, tollas, speciális szivacslabdák…stb) mellett a logikát, problémamegoldó képességet fejlesztő, közösségi játékok is kiemelt szerepet kaptak (Antivírus, Sakk, Ördöglakat, Rush-hour, Geomag, Fém építő, Sín és vonatrendszer, Logico, Dobble, Story-kocka, Bison, Labirintus, Társas-játékok….). Szociális képességeik is fejlődtek, egymással szemben türelmesek, segítőkészek, együttműködőek voltak. A nagyobbak örömmel, sok kedvességgel segítettek a kisebbeknek.

Az étkezés reggel folyamatosan történt, a korán érkezőknek lehetőségük volt igény szerint elfogyasztani az ételt, nem kellett 9 óráig várni mindenki megérkezését. A közös ebédek alkalmával megbeszéltük a délelőtt eseményeit és a várható további programot. Ebéd után a kisebbeknek helyet biztosítottunk a nyugodt pihenésre, a nagyobbaknak a csendes elfoglaltságra. Változatosan és egészségesen étkeztünk egész héten.

Nagy öröm, hogy 3. éve egy-egy középiskolás fiatal nálunk tölti a 40 órás közösségi munkáját. Kedvesek, szeretetteljesek és segítőkészek a gyermekekkel szemben. Hála értük!

Hálás szívvel köszönjük szépen a támogatást a szülők és gyermekek nevében egyaránt! Igazán tartalmas heteket tölthettek nálunk a gyermekek, ahol egy jó közösségben, számítástechnikai eszközök nélkül is jól érezték magukat, nem utolsó sorban fejlődtek képességeik.

Imával és szeretettel: Jánosi Rita

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)