Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- JÖVŐÁLLÓ HIVATÁSOK, SZEMÉLYR...
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...
- AZ ISTEN SOKKAL JOBB, MINT A...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

"A zene az kell" címmel KÖSZ! pályázatot nyertünk
2018. Március 14.

A váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola AMI növendékei - az előző évek hagyományát követve - 2018. március 14-én 11 órakor zenélve vonultak végig a városon a váci Kossuth tértől az 1848-as emlékműig több, mint 100 fő kíséretében.A zenés felvonulásba bekapcsolódtak a Pivár Ignác Általános Iskola diákjai és a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai is.

Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben tavaly októberben pályázatot írt ki azzal a céllal, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat (KÖSZ) előírásainak megfelelő új programok valósuljanak meg középfokú oktatási intézmények 9-11 évfolyamos diákjai számára civil szervezetek, egyházi intézmények és az oktatási intézmények összefogásával.

Ezen a pályázaton indult el a Váci Egyházmegyei Karitász a Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola AMI-val, valamint - a Cházár András Szakiskola egyik tagintézményével - a Pivár Ignác Általános Iskolával együttműködve. Célja, hogy olyan tevékenységeket végezzenek a diákok az érettségi előfeltételének számító közösségi szolgálatban, amelynek során maradandó tapasztalatokat és élményeket szereznek, ami motiválhatja őket a további önkéntességre.

Nagy örömünkre "A zene az kell" címmel 400.000 Ft támogatást nyertünk, így elkezdhetjük pályázati programunkat, melynek első eseménye a március 15-i ünnephez kapcsolódik.

A Karitász egyik súlyponti területe a fogyatékkal élők segítése. Ezért kerestük meg a Pivár Ignác Általános Iskolát, amely egy speciális oktatási intézmény. Tanulási nehézségekkel küszködő enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekeket gondoznak itt a pedagógusok a normál oktatási intézményektől eltérő tanmenettel; speciális fejlesztésekkel.

A Pivár Ignác Általános Iskola diákjai délelőtt a március 15-i ünnep alkalmából kézműves fogalkozáson vettek részt - zászlókat, nemzeti színű virágokat készítettek, majd nevelőikkel eljöttek a váci Kossuth térre, hogy bekapcsolódjanak a zenés felvonulásba. A konzisok műsorát követően a Pivár Általános Iskola diákjai az emlékmű tövében elhelyezték zászlóikat és virágaikat.

A zeneiskola diákjait a találkozások alkalmával érzékenyíteni szeretnénk a sérült gyermekekkel való együttélésre és a mindennapokban való segítésükre. Reméljük, hogy hosszú távon egy gyümölcsöző kapcsolat alakul ki az intézmények és a diákok között; közben pedig mindkét iskola növendékei bekapcsolódnak a karitász tevékenységébe is.

A november 30-ig megvalósítandó programokban nagy hangsúlyt kap a zene. A közös programokon lesz éneklés, zenélés; ugyanakkor virág és fa ültetés, kézműves foglalkozások, sok játékkal és vidámsággal.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)