Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- ,,AZ ISTEN NEM AZ ALKALMASOK...
- ÖRÖMMEL OSZTOZUNK A SZENTATY...
- EURÓPAI KOLPING KONFERENCIA ...
- FERENC PÁPA A MAGYAR ZARÁNDO...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitásztábor az Isaszegi karitászcsoporttal
2017. Július 15.

Az Isaszegi Karitászcsoport 2017.július 3-8 között Érsekvadkertre szervezte meg táborát. Az 50 fős táborba 10 olyan nehéz sorsú gyermeket vittek magukkal, akiknek nem lett volna lehetőségük egy hét felhőtlen kikapcsolódásra.

A táborról az alábbi beszámolót kaptuk:

Egy tábor szervezése mindig egy hosszú folyamat. Nagyon izgalmas a tervezgetés: amikor kitaláljuk, hogy mi lesz a téma, hogy kik lesznek a csapatkapitányok és kik vállalják egy-egy napra a tábor vezetését. Rendkívül jó csapat dolgozik azon, hogy sikeres legyen ez az egy hét. Ebben az évben a Teremtéstörténet köré szerveztük a feladatokat, a játékokat és egyéb programokat.

A Szentírás első fejezete alapján minden tábori nap egy teremtési napnak felelt meg: A víz teremtéséhez kapcsolva strandon voltunk, a növények megjelenésekor magocskákat ültettünk, az állatoknál a Nyírjesi Füvészkert és Vadasparkba látogattunk.

Napi feladat volt a csapatoknak, hogy a teremtés minden napjához készítsenek egy-egy montázst. Ezekből állt össze a teljes kép, mely Isten nagy művét, teremtett világunkat mutatja meg.  Minden napra jutott még sok érdekes foglalkozás is.

Köszönet a négy táborvezetőnek, akik változatos programmal készültek fel az általuk vezetett napra! Nagy sikere volt a kidobós versenynek, a sorversenynek, olimpiának. Sok szép kézműves munka készült el nap-mint nap fonalakból, vasalható gyöngyből, fakorong égetésből.  Nagy élmény volt számunkra, mikor a csapatok bemutatkoztak, vagy éppen reklámot készítettek a teremtésről. Jót játszottunk a Kaszinóban, sokat társasoztunk, kártyáztunk. Számomra a legnagyobb kincs a napi szentmise volt. Nagy élmény volt, hogy találkozhattunk az Úr Jézussal a szentáldozásban. Tibor atya velünk volt egész héten. Köszönjük ezt neki! Hálával tartozunk még a felnőtteknek, hogy gondoskodtak arról, hogy legyen mit ennünk, innunk, elláttak minket sokféle finomsággal, hogy tiszta, rendezett környezetben tölthettük el ezt a hetet. 

Hála és köszönet mindenkinek, aki hozzájárult, hogy ez a tábor megvalósulhasson!

Szárazné Marika

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)