Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- A X. KERESZTÉNY NEVELÉSTUDOM...
- "EMBERT A FEDÉLZETRE&qu...
- ESTERHÁZY JÁNOSRA EMLÉKEZTEK...
- ROMA VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VER...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

A Rákóczifalvai Karitászcsoporttal a RepTár-ban
2017. Augusztus 17.

A Rákóczifalvai Karitászcsoport 2017. augusztus 17-én a Szolnoki Repülő Múzeumban járt.

A karitászcsoport vezetője így ír tapasztalatairól:

Hadd osszam meg Önökkel a nyár egyik- számunkra- legnagyobb élményét. A Rákóczifalvai Karitász csoport tagjai egy csapat gyermekkel 2017. augusztus 17-én a Szolnoki Repülőmúzeumba - a RepTárba látogatott el.

A hatvanezer négyzetméteres kiállítóhely minden szempontból páratlan a maga nemében. Közép- Európa legnagyobb repüléstörténeti kiállítása, nem csak alapterületét, de minőségét tekintve is. A gyűjteményt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei segítségével állították össze. A szakmai hozzáértés, az elhivatottság a kiállítás egészén tetten érhető.

1847. szeptember elsején adták át a Pest-Szolnok vasútvonalat, a RepTár mai helyén volt a végállomás. Az egykori Indóház a múzeum főépülete tulajdonképpen. Itt a magyar katonai repülés történetét feldolgozó kiállítást tekintettünk meg. Mindannyiunknak nagy élményt jelentett, hogy VR – szemüvegeken keresztül is bekukkanthattunk a kiállított ritkaságok belsejébe.

Utunkat a Hangár épületében folytatva kipróbáltuk a MiG – 21-es és JAK 52-es pilótapontot, és képeslapot, pilótaigazolványt is készítettünk.

A Hangár galériájában a 4D moziteremben, és a szimulátorok segítségével élhettük át milyen érzés katonai repülőkkel és helikopterekkel szárnyalni levegőben.

Az ülések, amelyekben ültünk ugyanúgy mozogtak, rázkódtak, mintha igazi repülőgépekben ültünk volna.

Az egykori vasútállomás raktárépületei műemléki oltalom alatt állnak, ezekben különböző haditechnikai eszközöket állítottak ki, de itt van minden gyerek kedvence, az akadálypálya is. Itt bárki kielégítheti mozgásigényét: drótkötélpályán lehet csúszni, a különféle akadályok alatt pedig átkúszni.

Van egy szabadtéri, úgynevezett tematikus játszótér is, amelynek elemei természetesen a repüléssel kapcsolatosak. Itt is sok időt töltöttünk, így nem is csoda, hogy megéheztünk. Ebédelni a RepTár éttermében volt lehetőségünk, ezt a többi látogatóhoz hasonlóan mi is Kantinnak hívtuk. Látogatóbarát áron, igényes környezetben étkezhettünk.

A nap végén új élményekkel gazdagodva konstatáltuk, hogy a RepTár igazi családi élménypark, és olyan emlékpark, ahol a modern kor nagyszerű harmóniában együtt él a történelemmel.A Múzeum nem véletlenül nyerte el 2016-ban az „Év Turisztikai Attrakciója” címet.

Ahol bárki- kisunokától nagyszülőig tényleg mindenki- az ismeretei bővítése mellett igazi pilótaként is kipróbálhatja magát és közelebb kerülhet a repülés élményéhez.

A kiállítást csak ajánlani tudom mindenkinek. Minden érdeklődőt arra biztatok, hogy ha teheti keresse fel és ismerkedjen meg a RepTár nyújtotta élményekkel!

Egész ottlétünk alatt mosolygós, kedves, segítőkész munkatársakkal találkoztunk, ezért ezúton is szeretnénk tolmácsolni köszönetünket a RepTár dolgozóinak, és kívánunk Nekik további sikereket munkájukhoz.

 

Poroszka Zsuzsánna Rákóczifalva karitászcsoport vezető

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)