- ADÓJÁNAK 1%-ÁVAL KÉRJÜK, TÁM...
- "ISTEN MAGA AZ ÉLET ÉS ...
- A JÓISTEN SZÁMÍT MÉG RÁD ? A...
- FELFÖLDI LÁSZLÓ PÜSPÖKÖT ÉS ...

Karitásztábor Kismaroson
2017. Augusztus 8.

A Kismarosi Karitászcsoport 2017. július 31. és augusztus 04. között szervezte meg napközis táborát 15 rászoruló gyermek részvételével.

A táborról a karitászcsoport vezető beszámolója az alábbiakban olvasható:

Maradandó élményt nyújtott a Kismarosi Karitász tábor annak az összesen 15 gyermeknek, akik részt vehettek az egyhetes programban. A hőségriadó idején zajló tábor eseményeit igyekeztünk úgy megszervezni, hogy minél kevesebbet érzékelhessünk a forróságból.

Éppen ezért erdei, patak- és Duna-parti szöszmötölések, játékok és a művelődési ház hűvös termeiben eltöltött közösségi ténykedések, kézműves foglalkozások, játékok váltották egymást.

Volt minden: honismereti séta, kincskeresés, patak-vizsgálat, homokvárépítés, gyöngyfűzés, társasozás, aszfaltrajzolás, lubickolás, tutajépítés. Az óvodástól a kisiskolásig minden korosztály képviseltette magát. Kismaroson minden évben a nyári szünet alatt több napközis tábor is megrendezésre kerül, ezért a jövőben szeretnénk a támogatást több táborban felhasználni, mindig a leginkább rászoruló gyermekek támogatására.

Az ebédről a Patak vendéglő gondoskodott, a tízórairól és az uzsonnáról a Stedra-bolt. A tábort támogatta a Váci Egyházmegyei Karitász, a Vilcsek Gyula Alapítvány, az Ipoly-Erdő Zrt.,  a Kismarosi Művelődési Ház és néhány magánszemély.

A programvezetők: Csadó Klaudia, Györei Katalin, Jung Rita, Néder Sarolta, Zelei Dani és Sebestyén és Végvári Györgyi voltak.

Valamennyi támogató jóvoltából a Csirip és Karitász táborokban 32 kismarosi gyermek nyaralhatott kedvezményesen.

Köszönjük a gyerekek és családok nevében!

Györei Katalin

Karitász táborvezető