Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...
- IMÁDKOZZUNK NEMZETÜNKÉRT, HO...
- ADÓJÁNAK 1%-ÁVAL KÉRJÜK, TÁM...
- "ISTEN MAGA AZ ÉLET ÉS ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitász Napok Szécsényben
2017. Május 15.

A Szécsényi Karitászcsoport a helyi Ferences rend tagjaival együttműködve három napos ünnepséget szervezett 2017. május 12-13-14-én SZÉCSÉNYI KARITÁSZ NAPOK címmel.

A rendezvénysorozat célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az önkéntes segítés fontosságára és örömére, amely által nemcsak az érezheti magát megajándékozottnak, aki rászoruló, hanem az is, aki segít.

Május 12-én, pénteken a hivatalos megnyitó után dr. Spányi Antal püspök urat, a Magyar Katolikus Karitász igazgatóját láthattuk vendégül, aki előadásában bemutatta a karitász mozgalom szentírási gyökereit, ősegyházban betöltött szerepét, majd beszélt a mai kihívásokról, a Karitász mai helyzetéről. Ezt a gondolatmenetet folytatta az utána következő szentmisében is, amely igazi ünneppé vált az egész egyházközség számára. A megnyitón a szécsényi Erkel Kórus, a szentmisén pedig a balassagyarmati Szent Felicián Kórus működött közre.

A szentmise után megnyitottuk azt a kiállítást, ami a Karitász Napokra meghirdetett rajzpályázatra érkezett műveket mutatta be, valamint a szécsényi Karitász-csoport eddigi csaknem húszéves működését. Az aznapi programokat agapé zárta le, ami lehetőséget biztosított a püspök atyával való személyes beszélgetésre is, hiszen ő kápláni szolgálatának hét évét Szécsényben töltötte, így sok régi ismerőssel találkozhatott.

A szombati napon a város sétálóutcája biztosította a helyszínt a változatos programokhoz: a szabadtéri színpadon előadást tartott Dr. Csókay András professzor, fellépett többek között a Palóc Néptáncegyüttes, az Exultet Zenekar, a Don Bosco Zenekar, a Rimóci Rezesbanda, a Rimóci Cigány Hagyományőrző Táncegyüttes, elhangoztak bemutatkozások a különböző segítőszervezetek képviselőitől, tanúságtételek, majd a ságújfalui Szent László Színjátszókör előadásával ért véget késő délután a rendezvény. Eközben volt véradás, szabadtéri sütés-főzés, a gyerekeknek ugrálóvár, népi játékok, kézművesség. A Jóisten gondviselése pedig megmentett bennünket a környéken pusztító jégesőtől és felhőszakadástól is, így napsütésben és jókedvben élvezhettük a gazdag programkínálatot.

Hálásan köszönjük Szécsény Város Önkormányzatának és a Váci Egyházmegyei Karitásznak, hogy támogatták rendezvényünket.

Vasárnap délelőtt az ünnepi szentmisében imádkoztunk a Karitász-csoport tagjaiért, hálát adtunk munkájukért Istennek, majd néhányan tanúságot tettek arról, hogyan tapasztalták meg a segítés szépségét és áldását.

Reméljük, hogy ez a rendezvény sokak szívében felébresztette a jószándékot, és a későbbiekben minél többen bekapcsolódnak a Karitász-csoport feladataiba, vagy akár saját életükben, egyénileg gyakorolják a felebaráti szeretet szolgálatát, ami Benedek pápa szavaival: „elsődlegesen minden egyes hívő feladata, ugyanakkor az egész egyházi közösség feladata is minden szinten: a helyi közösségektől kezdve a részegyházakon (egyházmegyéken) át az egész világegyházig.” (Deus Caritas Est 20.)

Fr. Kardos Csongor OFM

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)