Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- JÖVŐÁLLÓ HIVATÁSOK, SZEMÉLYR...
- A PORNOGRÁFIA GYERMEKEKRE GY...
- ZENESZERZÉS ÉS SAJTÓAPOSTOLK...
- AZ ISTEN SOKKAL JOBB, MINT A...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitász önkéntesek fogadalomtétele Kistarcsán
2017. Április 25.

Kistarcsán a Kalkuttai Szent Teréz Karitász Csoport önkéntesei 2017. április 23-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján, a fél 11-es szentmise keretében tettek fogadalmat.

A csoport 7 évvel ezelőtt, 2010 novemberében alakult. Azóta folyamatosan változott a létszáma. Most 19 önkéntes vállalta, hogy fogadalmával hivatalosan is elkötelezi magát a karitatív szolgálatra.

A homília után, a csoport vezetőjének tanúságtétele hangzott el, majd a csoport tagjai név szerint szólítva léptek az oltár elé.

A Karitász 10 parancsolatának felolvasása után, a tagok közösen mondták el a fogadalmi imájukat, majd Görbe József plébános atya megáldotta a piros karitász tunikákat, valamint az önkénteseket és munkájukat.

Ezután került kiosztásra a névre szóló megbízólevél és a karitász igazolvány.

A szentmise után a Karitász csoport a plébánia közösségi termében agapét tartott, ahová a családtagokat is meghívták.

Nagyon szép, megindító közös ünneplése volt ez a Kalkuttai Szent Teréz Karitász csoportnak.

További munkájukra Isten áldását kérjük!


Karitász fogadalmi ima ÉN ………………………………………../NÉV/………………………………………………………………………..Irántad való szeretetből, Isteni üdvözítő, és kegyelmi támogatásodban bízva, a Kalkuttai Szent Teréz Karitász Csoport tagjaként, a mai naptól az embertársaimért végzett munkában a Te szolgálatodnak szentelem magam.Ezt az önkéntes munkát olyan feladatnak tartom, amit Te bíztál rám, és szívem mélyéből hálát adok Neked, amiért arra méltattál, hogy szereteted eszköze lehetek.Erősen elhatározom, hogy munkámat egészen a Te szándékod, valamint Szentjeid példája szerint fogom végezni, és az önmagamról való őszinte lemondásban kizárólag a Te dicsőségedet keresem.Nehézségtől és fáradtságtól nem riadok vissza, sikertelenség el nem tántoríthat, siker tőled el nem távolíthat.Erősen elhatározom, hogy a szociális munkában is mindig nyugodtságra, higgadtságra, alázatra, türelemre, hűségre és állhatatosságra törekszem.A tudomásomra jutott bizalmas információkat másnak át nem adom, azzal vissza nem élek, a rászorulót testvéremként kezelem és szeretem.Ígérem, hogy a csoport havi megbeszélésein igyekszem jelen lenni, a felmerülő feladatokban képességeim és lehetőségeim szerint aktívan kiveszem a részem.Szeretett, irgalmas Üdvözítőm, áldd meg elhatározásomat, és vésd mélyen a szívembe.Végy el önmagamtól, és tölts be engem Magaddal és Szentlelkeddel.

Ámen.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)