Programnaptár
<< 2024 Április >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Egyházmegyei hírek
- EURÓPAI KOLPING KONFERENCIA ...
- FERENC PÁPA A MAGYAR ZARÁNDO...
- A REMÉNYBEN JÉZUSSAL TALÁLKO...
- ÚJ HULLADÉKTÁROLÓK ÉRKEZTEK ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Szociális munkáért díjban részesült a Váci Karitász igazgatója
2016. November 15.

Kitüntetések a Szociális Munka Napja városi ünnepségén

A Szociális Munka Napja városi megemlékezésének adott otthont hétfőn a Madách Imre Művelődési Központ. A változatos kulturális műsorral színesített, fogadással záruló rendezvényen nyolc szakember vehetett át elismerést, közülük hárman részesültek a kiemelt, Vác Város Szociális Munkáért kitüntető címben.


A Szociális Munka Napján minden évben az elesettekért, a kirekesztettekért, a támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereket köszöntik.


- Az állami szintű szociális gondoskodást két nagyon fontos alap határozza meg, az emberi jogok érvényesítése és a társadalmi igazságosság. Hazánkban jelenleg csaknem hétszázezer ellátott érintett, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a társadalom mintegy harmada jogosult lehetne valamilyen jogcímen. Tehát óriási feladat hárul a szférában dolgozókra, legyenek akár különböző intézmények, akár segélyszervezetek munkatársai - mondta köszöntőjében Fördős Attila polgármester, hozzátéve, hogy Vácott komoly ellátórendszer működik, és az önkormányzat minden lehetséges támogatást megad ezeknek az intézményeknek, szervezeteknek.
A városvezető emlékeztetett: még csupán száz-százhúsz éves hagyománya van szakmaszerűen az állami szintű szociális gondoskodásnak, és a szakembereknek több irányú képzettséggel kell rendelkezniük, de hivatásuk leglényegesebb összetevője a hátrányos helyzetűek sorsa iránti érzékenység, a beleérző képesség.
- Őszinte nagyrabecsülésemet fejezem ki a szociális szférában dolgozóknak, sok erőt, kitartást kívánok áldozatos munkájukhoz! - zárta szavait a polgármester.
Ezt követően az esemény kulturális műsorában közreműködtek: Pankotay Péter előadóművész, az evangélikus óvoda apróságai, a Bartók-Pikéthy zeneiskola növendékei, a Bölcsődék- és Fogyatékosok Intézménye csoportja.
A színes műsor után következett az elismerések átadása, a díjakat Fördős Attila polgármester, Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita, az Intézményfelügyeleti és Humán Osztály vezetője adta át a kitüntetetteknek.
Az idén hárman részesültek a "Vác Város Szociális Munkáért" kitüntető címben: Győri Pálné családsegítő, a Váci Család-és Gyermekjóléti Központ munkatársa, Dr. Gyurcsán Csabáné, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója és Soltész Józsefné kisgyermeknevelő, a Bölcsődék- és Fogyatékosok Intézménye munkatársa.
Kitüntetést kapott továbbá Brellosné Faludi Szilvia és Stefanik Renáta kisgyermeknevelő (Bölcsődék- és Fogyatékosok Intézménye), Danicz Péterné ápoló-gondozó (Vác Város Önkormányzatának Idősek Otthona és Klubja), Neumann Brigitta csoportvezető, Udvari Mihályné esetmenedzser (Váci Család- és Gyermekjóléti Központ).

Forrás: Vac.hu

 

Feladó: Városháza
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)