Programnaptár
<< 2024 Március >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Egyházmegyei hírek
- DRÉGELYPALÁNKRA ÉRT MOLNÁR L...
- ÚTON A HÚSVÉT TAVASZA FELÉ...
- KRISZTUS SZENVEDÉSÉNEK ÚTJA ...
- MEGRENDEZTÉK A XIII. ROMA KO...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Karitásztábor Cegléden
2016. Augusztus 8.

A Ceglédi Karitászcsoport 2016. augusztus 1-től 5-ig "Éld át az életet" címmel fiataloknak szervezett prevenciós tábort .

Beszámolójuk az alábbiakban olvasható:

Második alkalommal került megrendezésre táborunk fiataloknak az „Éld át az életet” címmel a Váci Egyházmegyei Karitász Ceglédi Csoportjának szervezésében. A tábor célja, a gyerekek – fiatalok elé negatív szenvedélyek helyett pozitív minta állítása. Az egész programban nagy hangsúlyt kapott a közösség szerepe s annak megtartó ereje.

A káros függőségek hatásaival is megismerkednek a tábor alatt. A meghívott vendégek között volt „gyógyult” alkoholista aki az életéről mesélt a gyerekeknek, Maczák Tamás atya pedig a játékfüggőség hatásait mesélte el a fiataloknak. Ezek mellett pozitív szenvedélyeket állítottak a fiatalok elé, többek között a sportot, a zenét, művészeteket. Ellátogattak a Ceglédi Sporttörténeti Gyűjteménybe, a Ceglédi Aqua Centrumba, a Nyársapáti Gokart pályára, Kecskemétre. Számtalan vetélkedő, városismereti verseny, pontszerző játék, ismerkedési játék, bizalomjáték számháború színesítette a programot. A pozitív szenvedélyek bemutatása kapcsán hívták meg a szervezők a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület képviselőit a fiatalokhoz, akik kérdezz-felelek előadást tartottak.

A tábor végén a szervezők a fiatalokkal együtt meghívást kaptak a Ceglédi Mária Rádióba, hogy meséljenek a tábori élményekről. Ahol beszámoltak a fiatalok arról milyen nagyon jól érezték magukat a táborban, volt olyan aki már volt ilyen táborban két évvel ezelőtt, szívesen jött újra s egyöntetű véleményük, hogy szeretnék ha jövőre is lenne ilyen tábor, mert nagyszerűen érezték ez alatt a pár nap alatt magukat. A szervezőknek az a terve, hogy szeptemberben az egyik szervező családi házában egy közös összejövetelt szerveznek, ahol a táborban készült több száz kép is levetítésre kerül.

A tábor elérte célját, hisz a résztvevők barátokra leltek, s egy jó közösség tagjai lehettek s várhatóan év közben is lesznek közös találkozási alkalmak.

Böndő-Szegedi Szilvia

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)