Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Liszt adomány a Váci Egyházmegyei Karitásznak
2015. November 19.

Szent Erzsébet napján - november 19-én - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 5000 kg lisztet adományozott a Váci Egyházmegyei Karitásznak. A liszt a Magyarok Kenyere programban a gazdák által összegyűjtött búzából készült.

Az adományt dr. Beer Miklós váci megyéspüspök fogadta a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatójával dr. Gyurcsán Csabánéval és munkatársaival. Az adományozó részéről dr. Péter Mihály - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest Megyei és Fővárosi Szervezetének elnöke, valamint munkatársa - Tarczy Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari referense jelent meg.

A Magyarok Kenyere program 2011-ben indult pécsi civil kezdeményezésként; mely az évek során a sok jó szándékú magyar ember összefogása által, a nemzet összetartozását és a szolidaritást jelképező eseményé vált.

A magyarországi és a határon túli magyar megyékből, településekről érkező búza adományokat egy ünnepélyes összeöntés alkalmával egyesítik, majd a nagy mennyiségű búzát megőrölik. Ebből a lisztből készült el az augusztus 20-ai kenyér is.

A sütéseken felül megmaradt liszt nagy részét az erdélyi és a kárpátaljai árvagyerekek kapják, de az idei évben minden magyarországi megye karitatív szervezete is részesül az összmagyar liszt adományból.

A kezdeményezés egyik fő értéke éppen abban rejlik, hogy ki-ki képessége és lehetősége szerint kifejezhesse, hogy részese egy népnek, egy szellemi kultúrának.

A mindennapi kenyerünket megtermelő gazdák ezzel hívják fel a figyelmet, hogy a szupermarketekben, boltokban vásárolt kenyér nem valami ismeretlen, ázsiai gyárból került oda, nem kínai termék - hanem a mindennapi kenyerünk története ott kezdődött, hogy valahol valaki vetett és aratott. Mindannyiunknak végre meg kell becsülni és értékelni kell azt a fáradságos munkát, amit sokan oly sokszor bizony lenéznek.

Tisztelet és köszönet a program elindítójának és szervezőjének dr. Korinek László professzor úrnak; mindazoknak a Pest megyei gazdálkodóknak és gazdáknak, akik önzetlen adományaikkal segítik a Magyarok kenyere kezdeményezést; továbbá minden szervezőknek és segítőnek.

A lisztadomány a Váci Egyházmegye területén élő rászoruló családok részére kerül kiosztásra.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)