Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

Függöny adomány a váci kórháznak
2015. November 19.

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata kezdeményezésére a Váci Egyházmegyei Karitász sötétítő függönyöket adományozott a váci Jávorszky Ödön Kórház Kardiológiai Osztályának.

Az adomány átadására 2015. november 19-én, Szent Erzsébet napján került sor - dr. Beer Miklós váci megyéspüspök; dr. Gyurcsán Csabáné karitászigazgató, dr. Faragó Artur kórházlelkész, dr. Zsifkov Tibor osztályvezető főorvos, dr. Kárpáti Zoltán ápolási igazgató, Kenéz Attila vállalkozó, valamint az osztály nővéreinek részvételével.

A Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai jelezték, hogy milyen nagy szükség lenne a kardiológiai osztályon sötétítő függönyökre. Az 5. emeleti osztály betegszobáinak ablakait naphosszat éri a napsütés, amely elsősorban a nyári hőségben nehezíti a betegek gyógyulását. Továbbá a kardiológiai vizsgálatok során – a szívultrahang képernyője erős napsütés esetén nehezen látható.

A Váci Egyházmegyei Karitász felmérte a lehetőségeit és felkarolta a kezdeményezést. A kórház dolgozóinak javaslata és igényei szerint közel 200 m bordó színű sötétítő függönyt varratott Kenéz Attila vállalkozóval, az Őkelme méteráru bolt vezetőjével. Ez a mennyiség a teljes kórházi osztály – minden betegszobájának, vizsgálójának és irodáinak ablakaira elegendő.

A kardiológiai osztály dolgozói nagy örömmel vették át és tették fel a függönyöket, melyekkel melegebbé, otthonosabbá vált a szívbetegek gyógyításán fáradozó osztály.

Az adomány átadásakor dr. Beer Miklós a caritas és a szív kapcsolatára utalt, továbbá a függöny jelentőségére tette a hangsúlyt. A templom szentélyének függönye mögött van a „szentek szentje”. Ebben a kórházban is a függönyök mögött titkok kerülnek felszínre – a beteg emberek szívének gyógyítása.

Kárpáti Zoltán – ápolási igazgató köszönetében a bibliai történetre utalt: amikor a tetőn keresztül - 4 ember összefogásával juttatták el beteg barátjukat Jézus elé, aki meggyógyította.

Most nem nagyértékű orvosi műszer adományt kapott az intézmény, mégis a figyelmes szeretetnek és az összefogásnak olyan eredménye, mely a kórház és a betegek javára szolgál.

Reményünk szerint ezzel az eseménnyel egy barátság kezdődött el a kórház és az egyházi intézmények között. Mindez közös célunkat, az embertársaink iránti tevékeny szeretetet erősíti.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)