<< 2023 Június >>
01020304

- PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR...
- JÖJJ SZENTLÉLEK ÚRISTEN!...
- ?MINDIG ÉRKEZIK EGY SEGÍTŐ K...
- MÁJUS 31-IG VÁRJÁK A JELENTK...

Napközis tábor Sződön az őszi szünetben
2015. November 2.

A Sződi Karitászcsoport az őszi szünetben napközis gyermektábort szervezett 2015. október 26-tól 30-ig.

A karitászcsoport vezető beszámolója az alábbiakban olvasható:

A nyári hittantábor sikerén felbuzdulva jött a nagy ötlet, mi lenne ha őszi szünetben is táboroztatnánk?

Felmérve a helyzetet, látván a szülők, és gyermekek lelkesedését nekifogtunk a szervezésnek. A tábor programját György Atya és segítői, a fizikai segítséget, a főzést a karitász csoport vállalta magára. Nagy gondot vettünk le a szülők válláról, nyugodtan mehettek dolgozni, tudván gyermekeik jó helyen, biztonságban vannak, s lelkiekben is gazdagodnak.

Jól kezdtük a hetet, gyülekezés után a templomban imával, György atya által kísért dalokkal kértük Isten áldását a napra és az egész hétre. Minden napunk így kezdődött. A jó Isten ránk mosolygott, mert előtte való napok állandó esőzések közepette teltek, de hétfőre jó idő lett. Börzsönybe mentünk kirándulni, a vasútállomásra kocsikkal vitték ki a számos gyermeket. Fegyelmezetten utaztunk, majd jó kedvvel gyalogoltunk a cél felé. Csodálatos napunk volt, sok játékkal a szabadban. Késő délután hazaérve finom vacsorával vártak a plébánián, amit a karitászos nénik főztek. Az egész hét jó programokkal telt, felsorolván nagyvonalakban voltunk lovagoltunk, számháborúztunk, élményparkba látogattunk, kézműves foglalkozásokon vettünk részt, kvíz játékokkal múlattuk az időt.

Itt mondunk köszönetet a támogatásért a váci Karitász vezetőségének, mely lehetővé tette a tábor megvalósulását. Isten áldása kísérje továbbra is munkájukat. Köszönet illeti György atyát, és lelkes csapatát, kik időt, fáradtságot nem ismerve munkálkodtak az egész hét folyamán, tartalmassá széppé téve azt. Ez a kezdeményezés egyedülálló volt a környéken, a sikerét látván jövőre is igyekszünk megvalósítani. A Karitász csoport munkáját már a napok során a gyermekek hálája, öröme, jó étvágya tette elismertté.

A tábor távlati célja hogy gyermekeinket közelebb hozzuk Istenhez, ne érezzék nyűgnek a szentmisén való részvételt. Jó volt látni, hogy a vasárnapi záró szentmisén a gyermekek szüleikkel jöttek hálát adni. Az egyház általuk erősödik és kölcsönösen gazdagodnak, így hitükben erős, felnőtt keresztényekké válnak.

Czinege Vincéné karitászcsoport vezető