<< 2024 Május >>
0102030405

- EGY KÜLÖNLEGES VASÁRNAP, MEL...
- FERENC PÁPA ÜZENETE A TÖMEGT...
- PÁZMÁNY SZABADEGYETEM JÁK ? ...
- GYEREKMAROSI ÖNKÉNTES TOBORZ...

Idősek napja Abonyban
2015. Október 5.

A Karitász abonyi csoportja 2015. október 3-án tartotta az Idősek Világnapi megemlékezését, mely ünnepi szentmisével kezdődött, majd a Közösségi házban folytatódott.

Mielőtt helyet foglaltak volna vendégeink, mindenki húzott egy bibliai idézetet tartalmazó tekercset. A megmaradt tekercsek számából, arra a következtetésre jutottunk, hogy közel 140 fő jött el. Köztünk volt Abony város legidősebb polgára is, a 101 éves Egedi Józsi bácsi is. Majd az alábbi köszöntő hangzott el:

„Kedves Ünnepeltek, kedves Vendégek!

Szeretettel köszöntöm Önöket az Idősek világnapja alkalmából. Köszöntöm mindazokat az embereket, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött.

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Nyilván azért, mert a mai világ, a mai életmód indokolja az ilyen ünnepek létrehozását. Az emberek rohannak: információk, intézni valók, kötelességek és csábítások tömege zúdul rájuk; így időnként szem elől veszítik a közvetlenül mellettük élő, hozzájuk legközelebb álló embert.

Kedves ezüsthajú, aranyszívű vendégek!

Két nemes fémből kellene ötvözni e mai, de nem mindennapi ünnepi jelvényt. Aranyhoz hasonlítom szerető szívüket. Az arany fénye nem halványult a sok gondtól, megpróbáltatástól. Életüket hol boldogan, hol fáradtan élik. Valamikor nem hitték, hogy ilyen gyors járásúak az évek, szinte suhannak egymás után.

Az arany mellett ezüst fény is csillan mai nap. Ezüst hajukban sok-sok tél ott felejtette fehérségét látjuk. Amint a természetben is van tavasz, nyár, ősz és tél, az ember életében is ez a folyamat megy végbe. Az idős kor az Élet rendje, az éretté válás korszaka, életbölcsességgel, gazdag tapasztalatokkal.

Kérjük a jó Istent, adjon még sok-sok lágy, simogató tavaszt! Köszönjük a példamutatást! Köszönjük az emberi értékeket, melyeket belénk csepegtettek. Szívből kívánjuk, továbbra is - ragyogja be életüket a két nemes fém: az arany és az ezüst fénye.

E gondolatokkal Kívánok Önöknek nagyon jó egészséget, hosszú boldog életet!”

A köszöntő elhangzása után a Bihari János Zeneiskola 3 hegedű tanszakos növendéke kápráztatta el a szépkorúakat.

Majd megvendégeltük a résztvevőket szendviccsel, kávéval, teával, akik maguk is hozzájárultak a szeretetvendégséghez. Nagyon finom házi süteményeket hoztak.

Kellemes, hangulatos beszélgetés után bízunk benne, hogy feltöltődve mentek haza vendégeink. Várjuk őket legközelebb decemberben az Idősek Karácsonyán.

Csizmadia Mihályné karitász tag