Programnaptár
<< 2024 Május >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Egyházmegyei hírek
- EGY KÜLÖNLEGES VASÁRNAP, MEL...
- FERENC PÁPA ÜZENETE A TÖMEGT...
- PÁZMÁNY SZABADEGYETEM JÁK ? ...
- GYEREKMAROSI ÖNKÉNTES TOBORZ...


Egyházmegyei programok


Keressen minket Facebookon:



Váci Egyházmegyei Karitász
2600 Vác, Hattyú u. 1. - Tel.: +36 27 814 174 - E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu

HÍREK

Hír beküldése: hirbekuldes@karitasz.vaciegyhazmegye.hu

ÁTADTÁK A CARITAS HUNGARICA DÍJAKAT
2015. Október 10.

A Magyar Szentek Templomában 2015. október 10-én átadták a Caritas Hungarica díjakat. Minden egyházmegye három karitász-önkéntest javasolhatott a díjra; a kitüntetettek nagy többsége évtizedek óta végzi áldozatos munkáját.

A Váci Egyházmegyéből Szécsi Csilla a Fóti Karitászcsoport vezetője; valamint
Tomecz Róbert és Jobbágy Gergő - gyermektábor vezetők kapták meg idén a kitüntetést.

A Katolikus Karitász a 2012-ben alapított Caritas Hungarica-díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta szolgálják rászoruló embertársainkat. A díj célja biztosítani a Karitász-önkénteseket arról, hogy az egyház értékeli a rászorulóknak nyújtott karitatív munkájukat, valamint buzdítani a híveket a karitatív tevékenységre, példaképül állítva mások elé azokat a köztünk élő híveket, akik Krisztus szeretetével önzetlenül segítenek a rászorulókon.

A díjazottak méltatása az alábbiakban olvasható:

Szécsi Csilla 2011 októberében vette át a Fóti Szent Erzsébet Karitász Csoport vezetését. Irányítása alatt megújult a csoport létszámában és tevékenységében is. Munkája nyomán munkatársaival mintegy 300 segítségre szoruló fóti lakossal sikerült felvenniük a kapcsolatot, és szükség szerint ruha,- és étel adományokkal is támogatni a rászorulókat.

A csoport idős tagjait tettre kész, kreatív, fiatalabb nők és férfiak váltották föl. Megerősítette kapcsolatát és az együttműködést a helyi Önkormányzat illetékes munkatársaival, és így eredményesebben sikerül megtalálni és segíteni az arra rászorulókat.

A középiskolások számára kötelező szociális munkavégzést koordinálja, ezáltal a fiatalok megismerkedhetnek a karitász csoport munkájával, és lelkiségével.

2015-ben sikerült létrehozni munkatársával karitász csoportunk adományboltját, amely nagy előrelépést jelentett mind a csoport tevékenységének anyagi feltételei biztosításában, mind pedig a lakosság igényeinek kielégítésében.

Szécsi Csilla irányításával munkatársai nagy segítséget jelentenek az egyházközség belső életének, rendezvényeinek lebonyolításában is.

Úttörő módon sikerült felhasználnia a munkatársakkal való kapcsolatteremtésben, a segélyezettek, illetve a segíteni akarók elérésében a modern eszközöket, a telefont és a facebook-ot is.

Munkatársaival rendszeresen találkozik, amelyeken többnyire a helyi plébános is jelen van. Ilyenkor nem csupán munka megbeszélés, tervezés történik, hanem a karitászcsoport lelkiségének kialakítása, krisztusivá formálása is.

Jobbágy Gergő és Tomecz Róbert:

Két stramm fiatalembert terjesztett fel a Váci Egyházmegyei Karitász a Caritas Hungarica- díjra, akik 21 éve rendületlen lelkesedéssel, és odaadással szerveznek, és vezetnek az egyházmegye rászoruló gyerekeinek tábort.

Munkájuk elismerését a csoportok, illetve a gyerekek visszajelzései igazolják – a gyerekeket nem lehet becsapni!Minden lehetőséget, adottságot kihasználva Drégelypalánk környékén mindennapos minőségi programot biztosítanak a gyerekeknek.Nem könnyű mindig negyven gyermeket színvonalas programmal lekötni. Ők meg tudják tenni – legyen jó, vagy éppen kevésbé jó idő.

Nem marad ki a napi programokból a lelki vezetés sem, amihez minden feltételt ők biztosítanak. A jó kedv és a vidámság lengi be körülöttük a tábor légkörét, amit csak belső elkötelezettséggel tudnak megtenni. Csak remélni tudjuk, hogy ez a szívből jövő lelkesedésük nem csökken, és még hosszú évekig számíthatunk munkájukra.

További képek találhatók a

https://plus.google.com/photos/106003804052796642799/albums/6204021788496062417?authkey=CJfqz5Xt0O7tZA    linken.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
<< Vissza

Katolikus Karitász országos adományvonala (500Ft/hívás)